Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13157646 www.bgdnes.bg

17-кратният победител в "Последният печели" Симеон Димитров: В 1-ви клас откриха таланта ми

Тогава класната ми установи, че имам много логична мисъл. Не знам дали съм много умен 

"Всичко се реши с един въпрос за хан в битката срещу Димитринка Илиева. Тя просто го знаеше, аз не го знаех. На мен това ми се струва забавно, тъй като историята е една от най-силните ми сфери, а аз отпаднах на исторически въпрос. Бих казал, че съдбата си знае работата."

Реклама

Това заяви с усмивка пред "България Днес" 29-годишният Симеон Димитров, който стана 17-кратен победител в телевизионната игра "Последният печели" по Българската национална телевизия.

Компютърният специалист, който работи в Министерството на културата, влезе в историята на предаването като един от участниците, които остават бележита следа и записват голям брой победи.

"Изпитвах само приятни емоции в "Последният печели". Единственото логично, което правех в предаването, е да слушам въпросите и да давам отговори. Не чувствах почти никакво напрежение, като изключим някои етапи от играта, и много се забавлявах. Имах няколко критични момента. Всичко започна от 4-ото състезание, в което с Георги имахме много сериозна битка във втори кръг - той взе 160 точки, а аз за първи път изоставах в началото на трети кръг. Но му казах, че ще ми падне в ръчичките и го победих. В петото предаване в битката с Любомира по-често бях принуждаван да рискувам, тъй като останалите състезатели бяха много бързи на бутона. Усетих, че може и да не успея да стигна до трети кръг, но пак победих. Осмата ми победа беше също много интересна. Да не забравяме и онази срещу Петър, когато изкрещявах отговорите си в трети кръг. Това бяха най-тежките ми моменти в предаването", сподели пред вестника Димитров, който за пръв път в живота си участва в телевизионна игра.

Младият мъж не иска да говори за себе си дали се приема като умен човек и иска да остави това решение на зрителите, които са наблюдавали играта му. "Смятам, че съм човек, който притежава достатъчно знания и добра мисъл. Талантът ми да имам аналитична мисъл беше открит от класната ми ръководителка още в първи клас, но не мога да кажа дали съм умен. Някои знания съм ги придобил с четене по теми, които ме интересуват, а други са дошли от лични преживявания и живота ми в Германия", каза още 17-кратният победител в телевизионната игра с водещ Орлин Горанов.

Симеон признава, че не знае колко книги е прочел в живота си, но последно е приключил "Към себе си" - сборник с философски записки на римския император Марк Аврелий.

Реклама

"Хората често свързват четенето с учебници и да се прави за знания и оценки. Почти никой не го приема като удоволствие. Когато се прочете нещо, по-лесно се запомня и преживява. Не съм чел толкова много, но е важно да четем, за да можем да си представяме. Не да идва като готова картина, а четенето да развива въображението ни. Това винаги е полезно", добави Димитров.

Освен историята разкрива, че другите му силни области са спортът, като е тренирал плуване и баскетбол и е почитател на футбола. Харесва и географията, макар да няма отговор защо и си го обяснява с престоя си в чужбина. Нещата, от които най-малко се интересува, са здраве и медицина.

"Симпатизирам на "Манчестър Юнайтед". Не искам да се наричам футболен фен, защото на английски език означава "фанатик". Че това е твоята религия, че имаш спорта за божество. Аз съм православен християнин, затова не искам да се наричам фен. Предпочитам българските думи като "запалянко" и "привърженик". Вторият ми любим отбор е "Ливърпул". На световното първенство по футбол като никога съм за Аржентина, защото мисля, че е време Лионел Меси да спечели титлата", допълни Димитров.

През новата година Симеон си пожела да се сдобие с нов компютър, който е нужен за работата му, и да има щастлива връзка с приятелката си.

Реклама
Реклама
Реклама