Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13391760 www.bgdnes.bg

Андре Токев: В България трябва да се научим да даваме на хората втори шанс

Дъщеря му Елиза в Деня на бащата: Имаше огромно разочарование, фигурата му пред мен се срути. Но го погледнах с нови очи и видях, човек който съжалява, не се предава и не избяга

Разкаялият се Андре Токев и малката му дъщеря - Елиза Токева, дадоха емоционално интервю в Деня на бащата. Интервю за грешката, осъзнаването, понасянето на последствията и силата на семейството. 

Реклама

От началото на годината до 20 юли известният готвач беше в затвора, след като през ноември 2021 г. бе заловен да шофира пиян, с разкъсани гуми на автомобила си, само по джанти. Токев реши да се покае публично и да сключи споразумение с прокуратурата. И да лежи ефективно. Беше осъден на 10 месеца затвор, но впоследствие присъдата му беше намалена с три месеца.

На Коледа след поуката от живота Андре и Елиза Токеви се явиха заедно в студиото на "Преди обед" по bTV. 

"Случилото се е прочетена и затворена страница. Разбира се, животът след тези събития се промени. Мисля, че сега нещата са още по-добре, защото някой път човек има нужда да се дръпне настрани. Или някой да го дръпне. И да осъзнае или преосъзнае смисъла на живота си. Пълната подкрепа - моето семейство беше винаги до мен не сто, а хиляда процента. И Елиза, и Рената, и моята съпруга много ми помогнаха, за да преодолеем тази задача. Даже сега се чувстваме още по-добре, защото това нещо ни сплоти още повече", заяви Андре Токев в "Преди обед" по bTV.

"Не можеш да претегляш ситуацията, защото изпитваш винаги любов и уважение към родителите си, независимо какво се е случило. И това е най-важното, коет очовек трябва да запази през живота си. това са хора, които са те създали и са ти дали страшно много. В такива моменти трябва да разбереш, че подкрепата, която можеш да им даде, няма кой друг да им даде. Имаше огромно разочарование, няма да го скрия. Беше ми много тежко да разбера и да осъзная, че точно тази фигура изведнъж прави не само грешка, но представата, изградена от него самия, се срутва пред очите ти. Опитах се да го погледна наново, със съвсем различни очи. Видях човек, който искрено съжалява. Човек, който не се предаде. В тази ситуация много хора не само, че биха се предали, но биха избягали от отговорност. Той тогава ме погледна, каза: "Това е моето решение. Надявам се като семейство да останем всички заедно." Защото има всякакви пътища - може да решим да не си говорим или да предприемем нещо друго. Радвам се. Намерихме съвсем нов път един към друг", заяви Елиза Токева.

"Никога не съм имал съмнения в семейството си, защото ние сме много сплотени и си помагаме. Но имаше приятели, които наистина се отдръпнаха и видяха нещо различно в мен. Имаше много хора, които коментираха случилото се, въпреки че не са в ситуацията. Днес е такъв празник, в който бих казал - в България трябва да се научим да даваме на хората втори шанс. Да умеем да прощаваме и да дадем на хората, които искат да се променят и да продължат напред, шанс да го направят. А не да не им създаваме почва за развитие и те пак да не намерят този правилен път", добави Андре Токев.

Той каза, че не просто иска да започне на чисто, но и да помага на други хора да получават своя втори шанс в живота.

Реклама

"Звучи малко странно, но дори като отида на пазар за зеленчуци, хора ме поздравяват, че съм поел отговорност и съм изтърпял наказанието си. Това ми дава сили. Искам това, което мога, в някакъв вид каузи да помогна и аз на хората да имат втори шанс. Или да помогна на деца. Или това, което правя в кухнята чрез храната. Аз правя удоволствие чрез храна, това мога най-добре да правя", каза шеф Токев. 

Все още не е избрал конкретни каузи, обсъждали са ги с Елиза, но тепърва ще се захванат с конкретни. "Мисля, че имам нужда от това удовлетворение - да дам и да покажа също, че човек търпи промяна."

Двамата започват и съвместен подкаст с различни видеа, част от които вече са заснети. "Засега проектът е тайна. но едното видео няма да го скрия. Имаше много личен разговор между нас двамата", разкри Елиза. "Идеята се роди много спонтанно. След като с него имахме безумно много разговори, в които си споделяхме най-съкровенни тайни, си казах "колко много родители всъщност нямат такава връзка с децата си". И обратното също. И искрено пожелавам на всички да я преоткрият", добави дъщерята на Андре Токев.

Реклама
Реклама
Реклама