Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13488710 www.bgdnes.bg

Мъск още няма резервация у нас

Близо два месеца след слуховете за идването на милиардера 

Местните губят надежда, че най-богатият мъж в света ще дойде 

Илон Мъск все още не си е направил резервация в България.

Това съобщи пред "България Днес" кметът на видинското село Стакевци Донко Цекин, след като през ноември м.г. се появиха слухове, че най-богатия мъж на планетата може да посети страната ни, и по-точно - Белоградчишките скали, селото, както и района около него, през пролетта.

"Никой не се е обадил да запази нощувка в Стакевци или в Белоградчик. Ако това се случи, новината веднага ще се разчуе из цялата страна", споделя Цекин. По негови думи въпреки забавянето цялото село е готово да посрещне милиардера по подобаващ начин - с български обичаи и традиции.

Реклама

"В началото всички говореха за идването на Мъск, подготвяха се и чакаха с нетърпение, но колкото повече минава времето и не се случва нищо, толкова повече хората губят надежда и го забравят", казва кметът на селото. По думите му слуховете за идването на най-богатия мъж на земята оживили и малкото останало там местно население. Хората първоначално били много развълнувани и дори вярвали, че идването на толкова известен човек в света ще помогне за развитието на селцето.

Вълнуващата новина за идването на Илон Мъск у нас потвърди министърът на туризма Илин Димитров, който сподели в социалните мрежи снимка на имейл, изпратен от служител на милиардера. В писмото се отправя запитване за резервация в най-известния ресторант в Стакевци за 23 април т.г.

"Не съм сигурен, че ресторантът ще бъде отворен за идването на Мъск, тъй като заведението работи само един или два пъти през седмицата. Собственикът често пътува из Европа, дори не си вдига телефона", ядосано споделя Цекин. Кметът разкри, че постоянно звънят туристи в общината, за да си правят резервация в ресторанта, но е категоричен, че не може да помогне по този въпрос.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама