Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13559537 www.bgdnes.bg

Двойник на Слави взривява кръчмите

Младен си е татуирал Дългия на рамото, рисува му портрети

Имитаторът получава разрешение от Трифонов и "Ку-ку бенд" да изпълнява песните им

Слави Трифонов се завърна с гръм и трясък на сцената! Уникален имитатор и двойник на Дългия взривява кръчмите в цялата страна и вдига на крака всички от масите. 40-годишният Младен Кирилов копира Слави до най-малкия детайл - излиза на сцената с кожени дрехи и черни очила, бръсне редовно главата си, сложил е същите обеци като Дългия и дори се плези като него. Маниерите са изпипани до съвършенство, а гласът на имитатора е досущ като този на Трифонов. Понякога Младен сяда на стол, както прави Слави на последните си концерти.

Реклама

Кирилов започва да имитира Трифонов още от ученик и постепенно разбира, че нещата му се получават все по-добре. Имитаторът докарва абсолютно същия тембър като на Слави и често гласът му не може да бъде различен от оригинала. Публиката е разчувствана, веят се български байраци.

"Пея песните на Слави, откакто се помня - разказва Младен пред "България Днес". - Когато излезе албумът "Едно ферари с цвят червен" през 1997 г., направих инструментали и започнах да се упражнявам върху тях. Видях, че с времето и практиката горе-долу се получава. Тогава бях 7 клас. Няма песен на Слави, която да не знам наизуст. Има някои, които пея по-рядко, но по принцип знам абсолютно всички. Много трудно ми е да кажа коя ми е любимата, те са толкова много. От по-старите, от новите, тези с фолклорни елементи, както и възрожденските. Публиката най-много се радва на големите хитове - "Ад и Рай", "Студио Х", "Жива рана", народните - "Кога зашумят шумите", "Капитан Петко Войвода".

Младен има личното разрешение от Слави и "Ку-ку бенд" да изпълнява песните им. Хората на Трифонов добре познават имитатора и често се засичат с него. В един период двойникът е всеки ден сред публиката на "Шоуто на Слави" и почти не пропуска концерт на "Ку-ку бенд".

"Със Слави се познаваме лично, пял съм пред него - казва Кирилов. - В началото ме гледаше с недоверие, но след това ме хареса. Той няма нищо против да изпълнявам неговите песни и имам разрешение за това. От "Ку-ку бенд" също добре знаят кой съм. Но аз съм малко срамежлив и гледам да не влизам в личното пространство на хората. Със Слави например нямам снимки."

Манията на Младен по Слави стига дотам, че имитаторът татуира лика на Трифонов на рамото си заедно с голям надпис "Ку-ку бенд". На другата ръка татуировките му също са почти същите като тези на Дългия.

Реклама

"Татуировката е вид уважение към Слави и към това, което прави - казва Младен. - Аз съм израснал сам от малък и песните са ми помагали в тежки моменти. Музиката на Слави ми е помагала много пъти в най-различни ситуации. Тази татуировка съм я направил като един вид благодарност към него. Първо направих логото на Слави, после и други татуировки. Имам дракон и самурай, подобни на тези на Слави. Не е умишлено, така се случи."

Младен има и още един талант - рисуването, като често изобразява и Слави Трифонов. "Това ми е хоби от ученик, не се занимавам професионално. Подарявам картините на приятели. Когато ми дойде музата, мога да рисувам цяла седмица". Кирилов има и друга професия - занимава се с биохрани, въпреки че има достатъчно участия по заведенията.

"Пея в цялата страна, ходя заедно с двама диджеи. Имаме участия по морето, на Нова година бях в Пампорово, сега ме канят в Испания да пея за българската общност. Имам достатъчно участия, но аз и от малко съм доволен."

Подобно на Трифонов, неговият имитатор има не малко хейтъри. Някои го наричат "Слави Трифонов от Али Експрес", но Младен не им обръща особено внимание.

"Първоначално хората ме гледат с недоверие. Някои си мислят, че пея плейбек, но впоследствие виждат, че всичко е на живо, и са приятно изненадани - казва двойникът. - Разбира се, има и хейтъри. Но тези хора са малцинство. Положителните коментари са много повече, мога да кажа - 90%. Ако беше обратното, сигурно щях да се откажа. Гледам хем да бъда себе си, хем да правя неговите жестове и мимики. Публиката го усеща и става готино. През 2012 г. участвах в "България търси талант" и оттогава ми тръгнаха нещата. Почнах да си бръсна главата, продупчих си ушите. За да имитирам човек като Слави, трябва всичко да е както трябва. Винаги съм се отнасял сериозно, без никаква ирония или шега. Има различни хора с такива шоупрограми, понякога се получава пародия, а аз не искам това."

Една от големите разлики между Младен и Слави е височината. Трифонов се извисява на близо 2 метра, докато имитаторът е със скромния на този фон ръст от около 1,76 см. "Височината няма как да я докарам", смее се двойникът и допълва, че подкрепя Слави и в политиката. "Когато опознаеш един човек в продължение на много години, е нормално да го подкрепяш. Аз бях почти всяка вечер в публиката на "Шоуто на Слави", гледах го как се държи на репетициите, одобрявам неговите възгледи."

Реклама