Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13559955 www.bgdnes.bg

Христо Шопов с първи късометражен филм

Сега съм на турне в САЩ с моноспектакъла "Не е за телефон", казва актьорът режисьор

Световноизвестната звезда Христо Шопов е готов с първия си късометражен филм "Тест", в който главна роля изпълнява Дарин Ангелов, сподели самият той.

Реклама

"Да, наистина играя във филм под режисурата на Христо Шопов. Лентата се казва "Тест". Текстът е на Елин Рахнев и е великолепен. Получи се много добър късометражен филм", с усмивка споделя Дарко Ангелов.

Филмът още не е имал премиера. В него става дума за интервю за работа. "Всеки въпрос е шок, всеки отговор глътка въздух. Има ли въпроси, които нямат отговор? Има ли отговори без въпроси? Ще има ли победител в тази игра? Много е забавно - смях през сълзи и сълзи през смях, докато разберете истината, ще има със сигурност", споделя още Ангелов.

"Въпросът е докъде сме способни да стигнем, за да постъпим на работа на едно странно място. Доколко сме готови да продадем свободата си за такава работа. Става дума и за ценности, и за оцеляване. Дали печелиш щастието си, решавайки финансовите си проблеми", уточнява и Шопов.

Това е втори филм на Христо Шопов като режисьор. Първият вече взе международна награда "Втори шанс". Той бе документален и разказва историята на хората, тяхната ангажираност и безразличие към света, в който живеем, отношението им към животните, отговорността към домашните любимци и проблемите с бездомните кучета.

В момента Христо Шопов заедно с Иванка Шекерова, Николета Малчева, Димитър Атанасов, Лиза Шопова, която е режисьор и негова сестра, както и Стелиян Николов са на турне в САЩ и Канада с постановката "Не е за телефон". В събота групата ще играе в Ню Йорк, в неделя във Вашингтон, а на 27 и 28 в Монреал.

"За хората това е събитие да гледат българи и е много вдъхновяващо", радват се актьорите.

Реклама

"Това е една доста забавна история, мой първи моноспектакъл комедия, в която много мъже на моята възраст могат да се припознаят. Няма да разкривам сюжета, защото смятам, че на който му е интересно, е добре да дойде и да го гледа, като се върнем в България", казва Шопов.

Преди повече от 35 години той стана популярен с филма на Иван Андонов "Вчера". "Разбира се, че тогава станахме популярни с Георги Стайков за един ден. Имам много спомни оттогава, както и приятелства. Иначе аз не съм от най-компромисните хора и затова не работя толкова често. Роля отказвам, когато не ми допадат условията или пък идеите на режисьора. Случва се да изпитвам колебания кога да приема или да откажа, да си мисля и дали съм намерил верния подход към персонажа", смята Христо.

За най-повратен момент в кариерата си той определя 2003 г., когато игра в "Страстите Христови" на Мел Гибсън.

"Превъплътих се в Пилат Понтийски - римския префект, принуден да осъди Исус. От този момент се превърнах в познат в целия свят актьор", споделя Шопов и добавя: "Все пак и сега се оправям. Не се оплаквам. Нямам с какво особено да се похваля, но се чувствам добре. Несъмнено започват да се отразяват разни световни кризи. До голяма степен на продуцентите това им идва екстра. В смисъл: "Криза е, знаеш как е, няма пари", опитват се да свалят цени, но и това ще премине", оптимист е Христо Шопов. Колкото до най-любимото му хоби - фотографията, не е имал време от поне година-две да снима. "Харесвам кадрите с пейзажи и да щракам хора отдалеч. Обещал съм си тази година да се "потопя" и в това изкуство", с усмивка споделя актьорът.

Реклама
Реклама
Реклама