Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13569543 www.bgdnes.bg

Феноменални тризнаци бягат от отровния смог в Пловдив

Разходки до терасата и рядко навън 

Родителите вдигат къща на чист въздух в полите на Родопите Тризнаците в Пловдив, наречени медицински феномен, бягат от отровния смог в Пловдив. Родителите на Даниела, Атанас и Павел са купили парцел и строят къща за многолюдното семейство в полите на Родопа планина, където малчуганите да могат да тичат и играят на свобода, когато поотраснат.
Това сподели пред "България Днес" щастливата майка на тризнаците Илияна Спасова. На 5 юли миналата година жената ражда три живи и здрави дечица в пловдивската болница "Селена" след успешни процедури ин витро.
Случаят на Илияна и трите дечица е изключително рядко срещан, а лекарите го определят като медицински феномен.
Причината - при трансфера на ембриони били имплантирани два ембриона, а ехографският преглед за потвърждаване на бременността установил наличието на три бебета. "Това е много рядко срещано разделяне на ембриона, което се наблюдава както в природата, така и при асистираната репродукция", коментира репродуктивният специалист д-р Даниел Ставрев.


"По пътя за Марково строим къща, по-отдалечено е от града. Иска ни се по-бързо да е и да се преместим час по-скоро, за да си имат малките двор и да се ровят на воля в пръстта", споделя майката Илияна.
Хубавата новина за родителите е, че 6-месечните деца вече влизат в режим и спят почти по цяла нощ.
"Малка лудница е вкъщи, но всичко е наред. Имат си режим вече. Минахме коликите, при Атанас беше нещо страшно. По половин час неистов рев и заспиваше от умора. Другите по-леко ги изкараха. Имат вече наченки на зъби, венците се подготвят за пробиване", разказва още майката-героиня.
Заради все по-мръсния въздух в Пловдив, който дори бе определен като отровен смог заради завишеното ниво на фини прахови частици от измервателните станции в града под тепетата, Илияна е принудена да изкарва навън децата си все по-рядко - предимно за предписаните прегледи. Вместо това Илияна ги показва за кратко на терасата, което е превантивна мярка и срещу върлуващите вируси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама