Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13606440 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Паола: Камелия ми обеща помощ, но не я даде

В поп музиката няма възвръщаемост

Коя е тя

Певицата Паола нашумя покрай участието си в "Гласът на България" през 2020 година. Там Петя Георгиева, както е истинското й име, стигна полуфиналите като част от отбора на Камелия. След риалити предаването изпълнителката започна да гради поп кариера, но преди година изненадващо се прехвърли във фолка. Пред "България Днес" Паола сподели какви са причините за това и как се справя, самопродуцирайки се.

- Паола, защо решихте да замените поп музиката с фолка?

- След участието ми в "Гласът на България" започнах да правя поп музика. От малка съм закърмена с фолк. Но и поп музиката ми е много любима. В попа обаче няма възвръщаемост, не могат да се правят проекти толкова често. Трудно е, особено за младите изпълнители. Каквото и да си говорим, фолкмузиката е на светлинни години.

Реклама

- Стигнахте до полуфиналите в "Гласът на България" в отбора на Камелия през 2020 година. Тя помогна ли ви в началото на кариерата ви?

- Участието ми в "Гласът на България" беше една страхотна възможност и невероятно приключение, което няма да забравя. Почувствах се като звезда на сцената. Камелия обаче не ми помогна по никакъв начин за моята фолккариера. Имаше обещания, но само на думи. Когато дойде време за действия, си останаха само празните приказки и обещания.

- Все по-често на фолкпазара се появяват изпълнителки без гласови данни, но със спонсори. Как ще коментирате това?

- Тази мода е навлязла преди много години и сега младите вървят по стъпките на своите стари колежки. Докато има кой да си харчи парите по младите момичета, ще има и все повече "певици" на пазара, които да си мислят, че притежават глас и визия. Аз съм против тези неща! Сама си прокарвам път към сбъдването на мечтата ми.

- Вие самата получавали ли сте неприлични предложения?

- Естествено! Получавам постоянно неприлични предложения от всякакъв тип хора, но нямам интерес. Забелязвам обаче, че мъжете са свикнали да кажат цена и да си купят съответно момичето, към което имат интерес. Дори не се борят, а директно казват цена. Това е много грозно и съжалявам жените, които продават душите си за пари.

Реклама

- Трудно ли ви е да се самопродуцирате?

- Определено не ми е лесно. Супер трудно е, особено в момент, в който тепърва трябва да се доказваш на фолкаудиторията и да се опитваш да се наредиш до най-слушаните имена. Тежко е, но когато имаш талант и правиш това, което обичаш, с толкова хъс и емоция, идва момент, в който се оценяват трудът и талантът ти.

- Какви са плановете за първите месеци на 2023-а?

- Подготвям няколко проекта, като съвсем скоро ще заснема видео на едно от парчетата. Тази година обещавам да съм много продуктивна и да радвам феновете си.

- Етиен Леви подкрепя ли ви във фолккариерата ви?

- Да! Винаги преди да издам нова песен, му я пускам, за да каже мнението си. Ако има забележки, ги споделя и коригираме. Като цяло много ме подкрепя, дава ми ценни съвети, за което съм му много благодарна.

- Колко е трудно един млад изпълнител да се открои сред многото певци в днешно време?

- Изключително трудно! Появиха се много нови изпълнители. Немалко от тях без никакви гласови данни, но с огромен финансов гръб, който ги подкрепя и спонсорира всеки техен проект. При нас, можещите изпълнители, е малко по-сложно. Но се появиха и доста можещи, които успяха! Затова съм сигурна, че за всеки талантлив и борбен изпълнител има място.

Реклама
Реклама
Реклама