Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13613012 www.bgdnes.bg

4 години килия за трафикант, осакатил жена след гонка

Джигитът разтоварва мигрантите край магистралата и помита колата на жертвата

Четири години решетки за трафиканта на мигранти Едуард Гочев, който осакати жена по време на напрегната гонка с преследващите го ченгета. Тази присъда постанови Окръжният съд в Пловдив.

Реклама

Историята с трагичен край започва на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман на 22 юли 2021 г. Тогава ченгета опитват да спрат джигита, но младежът слиза от аутобана и стоварва край пътя всички бежанци много бързо. Само един мигрант остава в колата и трафикантът го сваля край Пазарджик.

По време на спирките и злополучното пътуване униформени правят цели 3 опита да спрат Едуард, но джигитът винаги се измъква. Впоследствие край Пловдив Едуард лети със 138 км/ч. в лявата лента. За да се придвижи по-бързо, се престроява в аварийната, но усеща, че няма да може да се измъкне, и опитва да се "промуши" между образувалите се колони от автомобили.

В последствие първо се врязва в ауди, а след това и фолксваген, в който пътувала Иванка Димитрова с двете си деца и приятеля си. При сблъсъка автомобилът, шофиран от Едуард, излита във въздуха, преминава над главата на полицай и се приземява на 4 гуми. Когато се измъква от катастрофиралия автомобил, 20-годишният мъж опитва да избяга, но ченгетата го залавят. При направените тестове в кръвта му са намерени следи от марихуана.

От сблъсъка жената получава тежки травми - контузия на главния мозък, на белия дроб, счупена ключица и временна опасност за живота.
Едуард признава вината си пред Темида и поиска споразумение с прокуратурата, но адвокатът на пострадалата беше против и делото протече по общия ред.

"Ще нося медицинските последствия до края на живота. Не само физически, но и психически. Момчето си призна, но нека да има справедливо наказание", поиска от съда пострадалата.
Освен 4-годишната присъда Едуард е лишен от правото да управлява автомобил за 5 години.

Решението на окръжните магистрати в Пловдив не е окончателно и може да се обжалва в Апелативния съд.

Реклама
Реклама
Реклама