Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13618783 www.bgdnes.bg

Бащата на екранния Баян от "Войната на буквите" Венцислав Върбанов: Гордея се със сина си, жалко, че не стана земеделец!

Милионерският татко не глези наследниците си, жена му бе любимка на Версаче

"Гордея се с моето момче, от малък има артистични наклонности и всички много му се радваме, че се справя успешно с ролята на Баян във "Войната на буквите". Цялото семейство гледа всяка неделя филма."
Това каза бившият земеделски министър по времето на кабинета на Иван Костов - Венцислав Върбанов, който е баща на Даниел Върбанов, актьора от сериала на БНТ.
Днес популярният татко е председател на Асоциацията на земеделските производители. Семейството е от най-заможните в Плевенска област. Като бивш кмет на Долни Дъбник таткото не се срамува от работа на къра и не само знае как се гледат овце, но и може да оре, копае и засажда. Той е работил и като технолог в няколко ферми.


"Няма срамен труд. Аз не отглеждам тигри и ягуари, а гълъби, които са символ на мира", обича да казва Върбанов.
Даниел, който е най-голям и има двама братя, от малък се славил с артистичен талант. "Явно това му е попрището. Детската му мечта беше да стане пилот във Формула 1. Хари Потър, разбира се, е любимият му герой, преди да порасне. И досега продължава да събира тестета карти, с които правил фокуси, което било любимото му занимание. "Сега средният му брат също иска да стане актьор или режисьор, много е запален, но Дани ме радва, че винаги знае какво иска и как да го постигне", хвали сина си земеделският ексминистър.
Таткото обяснява, че никога не дава акъл на синовете си нито за професия, която си избират, нито за личен живот. "Въздържам се да му говоря за момичета, подкрепям го във всеки негов избор, но не ми е споделял за сериозна връзка", разказва за новия секссимвол родният му баща.
"Родителите ми нямат общо с актьорската професия, но баща ми е много артистичен, а майка ми винаги ни е водила с братята ни по изложби и концерти. Възпитали са у нас любов към всички видове изкуства. Аз съм им страшно благодарен, защото винаги са ми били подкрепа и са ми вдигали летвата високо", горд е и Даниел Върбанов с мама и татко.
Актьорът е категоричен, че иска да възпита в себе си характер като на баща си. "Той не е лакей и никога не се е подмазвал на никого. Никога не е извличал дивиденти и всичко сам си е постигнал", казва за баща си Даниел Върбанов.
Красотата си актьорът Даниел Върбанов е взел от майка си - манекенката Камелия. Когато е 19-годишна, отива да си търси щастието в Италия и се установява в Генуа. Там е избрана за Мис Генуа 1993. Журито обаче след това я декласира, защото се оказва, че няма италианско гражданство.

На следващата година красавицата се озовава при Джани Версаче. Работата при повелителя на модата е трудна, но пък много доходна. Въпреки всичко Камелия избира да се върне в България и да се омъжи за любимия си Венци, вместо да гради кариера в модата в Италия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама