Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13626145 www.bgdnes.bg

Най-четящото дете играе във "Войната на буквите"

8-годишният Виктор плува, учи за журналист и гледа футболни мачове

8-годишният Виктор Попов, който получи наградата "Читател на годината" на Столичната библиотека, не прекарва времето си единствено в четене на книги. Момчето е популярно от екрана с участието си в хитовия комедиен сериал "Ол инклузив", а сега изпълнява ролята на малкия Иван и в историческата лента "Войната на буквите".

Майката на силно надареното дете отговори на някои критики в социалните мрежи за това дали е нормално малко момче да бъде задължавано да чете толкова. Оказа се, че Виктор е изчел 120 книги от библиотеката само за година, но по свое желание. Нинелла Върбанова обаче обясни, че младият актьор се занимава и с много други дейности. Във "Войната на буквите" малчуганът е в ролята на сина на героинята Яна, изиграна от актрисата Биляна Казакова, и може да се окаже родственик на главния герой Баян (Даниел Върбанов).

Реклама

"Синът ми прави нещата, присъщи за едно дете, плюс много други. Ходи на плуване, играе в 18-о училище и в парк "Възраждане" с приятели, пътува в България и чужбина. Днес беше навън през половината ден, включително на курс за деца журналисти, на който той настоява да ходи. После писа домашни, чете книги, а в момента гледа футболен мач "Бенфика" срещу "Санта Клара" от португалското първенство", обяснява майката на момчето Нинелла Върбанова.

Според нея няма как едно дете да развие любов към четенето, ако през цялото време е обградено с модерни играчки. Затова тя започнала буквално да крие такива подаръци. "Не вярвам да има малко дете, което да посегне към книгите, когато е обградено от всички тези пластмасови забавления, които издават звуци, шарени са", казва майката на малкия "Читател на годината".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама