Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13640475 www.bgdnes.bg

Прокурорският син с две нови обвинения

Небезизвестният прокурорски син Васил Михайлов от Перник осъмна с две нови обвинения. Става дума за случая от 12 май миналата година, когато Васил напада 24-годишен мъж до детска площадка в Перник. Заплашва, че ще го убие, което е едното ново обвинение, и го пребива, което е другото обвинение. Това стана ясно от съобщение на Районната прокуратура в София.

На 19-годишния Васил са повдигнати обвинения за закана с убийство и нанесена лека телесна повреда на пострадалия. Този побой е в отделно разследване, тъй като в края на миналата година прокурорското синче бе изпратено на съд по други 8 обвинения за нанесени телесни повреди, включително и за това, че е заплашил със саморазправа надзирател в ареста.

Реклама

Младежът бе задържан в средата на юни 2022 г., след като футболният треньор Румен Андонов подаде сигнал, че Васил го е бил. След като мъжът даде гласност на случая, се оказа, че не е единственият потърпевш от тупаниците и заканите на Васил. Всички престъпления са извършени в Перник.

В края на октомври 2022 г. Васил бе пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на правосъдното министерство показа, че е нарушил мярката и е напускал жилището си, а самият той се похвали, че е ходил на дискотека. Това накара столичните магистрати да тикнат обратно Васил в ареста. Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на баща му, но реакция не последва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама