Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13646886 www.bgdnes.bg

Бившата балдъза на Брендо съди прокуратурата за 500 бона

Бившата бълдъза на Брендо Десислава Дишлиева, която беше съдена и оправдана по делото за организирана престъпна група на Евелин Банев за пране на над 20 млн. лева от наркотрафик, съди държавното обвинение за 500 хилядарки. Съобщава вестник "Сега".

Дишлиева, която е сестра на бившата съпруга на Банев Моника Добринова, беше обвинена през 2007 г., а процесът приключи окончателно през 2018 г. - 11 години бълдъзата на Брендо бе обвиняема и подсъдима за престъпление, което не е извършила.

Реклама

Добринова също беше подсъдима и оправдана по делото, по което Брендо получи 6-годишна присъда. Ексжената на кокаиновия крал също води дело за обезщетение заради незаконното обвинение, което вече приключи на 2 инстанции. Първоначално прокуратурата беше осъдена да й плати 118 000 бона. Но на втора инстанция обаче това обезщетение беше драстично намалено. Според апелативните съдии справедливото обезщетение за моралните й е 18 бона.

Добринова обжалва пред Върховния касационен съд, а Дишлиева тепърва започва своя поход срещу прокуратурата в Софийския градски съд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама