Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13651214 www.bgdnes.bg

Спасиха от мизерията малката Гери

Детето изгуби баща си след падане в асансьорна шахта

Добри хора платиха сметките и погасиха кредит, момиченцето влиза в болница заради гърчове 

Цунами от доброта и дарения застигна малката Гери, която изгуби баща си след падане в асансьорна шахта.

Реклама

След инцидента съдбата на русокосото ангелче е в ръцете на нейната баба Ани. Жената изпитва сериозни затруднения в отглеждането на малката принцеса и съдбата им трогна мнозина, които се включиха в спасителната кампания.

"За да имат по-добър старт в живота си и докато бабата на децата Ани отново се върне на работа, е осигурено от наш дарител плащане на наем за една година напред. Отделно са предоставени средства за още една година наем и така до 2025 година този разход им е напълно осигурен. Всички сметки за ток и вода са поети, кабелна телевизия и интернет очакваме да бъдат пуснати, като отново наш дарител ще заплаща таксата и семейството няма да дава средства и за този разход. Кредитът, върху който бабата имаше запор, вече е напълно погасен", разказаха от доброволческата организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Малката Гергана от София преживява травма за цял живот на крехка възраст. Детето губи баща си пред очите си. В най-празничния месец от годината - декември, момиченцето излиза навън с родителя си. Докато са в асансьора, спира токът и двамата засядат. Детето се стряска и започва да плаче. Всеотдайният й татко прави всичко по силите си, за да я успокои. Опитвайки се да излезе от капана, мъжът дърпа ръчката на асансьора и успява да отвори вратата между 3-ия и 4-ия етаж. Скачайки, се подхлъзва и пада в шахтата. Човекът е приет в болница със счупен гръбначен стълб и още много тежки наранявания. Издъхва ден преди Нова година, оставяйки малката Гери сираче.

Гери и братовчедка й Рали вече се радват на три телевизора - по един във всяка стая, както и на лаптопи, готварска печка и пералня. "Смартфони са им подарени, като и двете момичета много обичат да гледат детски. Хранителни продукти са им осигурени, като ще получават регулярно храна всеки месец", добавиха от организация.

Малката Гери ходи на психолог, а на 6 февруари ще постъпи в болница, тъй като след инцидента с баща й е имала гърчове и проблеми, заради което ще бъде приета в болницата по детски болести.

Реклама
Реклама
Реклама