Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13657046 www.bgdnes.bg

Мисиски се борят с домашно насилие

120 мисиски от цял свят ще премерят короните си и ще се борят с домашното насилие, в рамките не конкура "Мисис Вселена", който ще се проведе за пръв път в София от 30 януари до 5 февруари, когато е финалът.

"Омъжени, разведени, вдовоци или живеещи на семейни начала, добри майки, доказани професионалисти и обвързани със социални каузи са само част от изискванията към претендентките", разказа Айгерим Узембаева - Мисис Вселена Казахстан в предаването "Преди обед" по " Би Ти Ви" и допълни:

Реклама

"Конкурса е за достойни жени, които заразяват с примера, уменията и мотивацията си да допринесат за общото благо"

Повечето участнички в конкурса са с интересни и нестандартни професии.

Мисис Вселена Гибралтар - Джоули Анн

работи като шофьор в линейка и помага на парамедиците при спасяването на хора. Цели да стане парамедик след като завърши образованието си.

Тазгодишните участнички ще подкрепят социалната кауза против домашното насилие. По време на един от кръговете конкурса всяка от тях ще чете доклад в рамките на 3 минути по темата за домашното насилие в родното си място.

"Израстнала съм в дом изпълнен с насилие. Лично съм преживяла обиди, побои и сексуално насилие от собствения си баща. Той насилваше мен сестра ми и майка ми", разказа с болка Мисис Вселена Канада Патриша Селан. Сега тя е психолог и помага на други жертви на насилие да преживеят травмите си. Мечтае да стане приемен родител на деца с трудно детство и травми от посегателства.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама