Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13661349 www.bgdnes.bg

Муки още страда за Стоянка

Днес актрисата щеше да стане на 101 години

Мамо, не съм ти казала сбогом, защото ще се видим пак! - казва дъщерята на Мутафова

Ако беше жива, днес великата Стоянка Мутафова щеше да стане на 101 години. Актрисата си отиде на 6 декември, Никулден, преди четири години, но никога няма да си отиде от истинската си сцена - театралната.

Реклама

"Днес, ние най-близките на Стоянка ще я почетем на гроба й на Централните софийски гробища, където почива до любимия си съпруг Нейчо Попов. Който иска да положи цвете, гробът е на първата алея вляво срещу сградата, в която се прощаваме с близките си. Може да си спомним за Стоянка и пред паметната плоча на дома й на ул. "Люботрън" 96 в кв. "Лозенец", където още живея аз." Това съобщи дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева.

Голямата актриса не е забравена и тази година. В Сатиричния театър всичките й колеги я споменават почти всеки ден в разговорите си. "Ех, Стояна... Тя бе уникален пример за сила и мощ. Беше талантлива актриса и голям човек. Успяваше да превърне живота в театър - събираше цялата емоция около нея в представление. Нещо, което още ни липсва, е, че когато ни се случи нещо тъжно и негативно, всички почваме да мрънкаме и да се оплакваме, докато тя изваждаше от тези събития най-доброто и го превръщаше в позитивен плюс, с което да вървим напред", каза шефът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

"Такава беше - махаше недостатъците, бурените и оставаше крехкото цвете. Така беше и на сцената, но освен талант тя и много работеше. Стоянка беше машина за раждане на истории", каза актрисата Албена Павлова.

"Преживявам най-тежките години в живота си без майка ми. Но, както се казва, никой не умира на земята, докато живее в сърцата на тези, които остават. Не казах сбогом на майка ми, защото ще се видим пак. Някъде или някога", каза дъщерята на Стоянка - Мария Грубешлиева. Актрисата е категорична, че Стоянка Мутафова никога не е съжалила за нищо в живота си. "Наричаха я "родена аристократка", но за мен мама беше нестандартен човек, необикновена майка, актриса понякога и вкъщи. Тя наистина беше велика и никога няма да се забрави", казва Муки днес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама