Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13676238 www.bgdnes.bg

20 г. затвор за Миленко, пребил до смърт жена си

Цял ден налага Сийка с тупаници и шутове, прави си почивки

20 години решетки получи Миленко Ангелов, убил жестоко жена си в пловдивския кв "Шекера" на 20 октомври 2020 година. Това решиха върховните магистрати в столицата.

Миленко е признат за виновен, че умишлено е умъртвил жена си Сийка Ангелова. Според експертизите деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.
Сагата, завършила със злощастен край, започва още преди 20 години.

Реклама

Миленко живее със Сийка над две десетилетия. Мъжът редовно пие, след което почти винаги унижава и пребива Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина жената се мести да живее при майка си през 2019 година, но без децата им. Тогава си изважда и ограничителна заповед за незабавна защита, която забранява на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическо и психическо насилие спрямо нея.

След известно време по неизяснени причини малтретираната с години Сийка отново се връща да живее при мъжа и децата.
В деня на убийството още сутринта Миленко започва да пие и да бие жена си. Килърът налага безпощадно съпругата си с ръце и крака в продължение на цял ден. Убиецът даже си прави почивки на няколко часа, през които удря и по някоя друга чашка с алкохол за кураж. След почивките, които си взема в съседната стая, Миленко продължава с безмилостния побой. Една от дъщерите се опитва да помогне на майка си, но Миленко бие и нея. Изплашената щерка побягва, за да потърси помощ, но когато се връща, вече е късно. Миленко налага съпругата си, докато Сийка не спира да диша и умира в краката му. След убийството извършителят бяга от семейното огнище, а на тежката гледка попадат близки на Сийка след няколко часа.
Роднините на жертвата се обаждат на спешния тел. 112. Медиците пристигат в дома на семейството, където констатират смъртта на Сийка. След като забелязват следи от насилие по тялото, служителите на Бърза помощ сигнализират полицията. Ченгетата бързо намират Миленко и го прибират, а сега и Върховният касационен съд го заключва в зандана за 20 години при строг режим. Решението е окончателно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама