Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13699350 www.bgdnes.bg

Актрисата Диана Димитрова: Ролите често се дават по "заслуги"

За звездата от "Откраднат живот" всичко у нас е шуробаджанащина

"Снощи след "Тютюн" имах среща с деца от школа, които искат да станат актьори. Бяха толкова щастливи и окрилени след представлението, че сърце не ми даде да им кажа част от бруталната истина", сподели тези дни в социалката си актрисата Диана Димитрова. Битата от свой колега звезда от "Откраднат живот" обаче не спестява истината за задкулисието на БГ киното на своите фенове във фейсбук.

"Как да им кажа, че кастинги в киното почти не се правят? Как да ги предупредя за задкулисните игри, че ролите се дават често само по "заслуги"?, пита риторично Димитрова.

Реклама

Бившата "муза" на писателя Калин Терзийски предупреждава децата от актьорската школа "да не се подлъгват по маските, които авторитетите си слагат". Актрисата излага и мотивите за тази остро критична оценка - по думите й зад маските се крие "куха стена", зад която е "мухъл и мафия".

Като дипломиран художник с няколко изложби зад гърба си Димитрова е свикнала да чете хората по изражението на техните лица и най-вече по очите, признава самата тя. "Качествените хора се разпознават по очите", съветва възпитаници на школата актрисата.

В социалните мрежи Диана Димитрова раздава персонални напътствия и на момчето Крис, което мечтае за актьорска кариера.

"Винаги слушай интуицията си и бъди безкомпромисен към малодушните. Ще се опитат да те променят и да те сложат в матрица. Имаш характер, покажи им го, когато се опитат да те пречупят", написа в профила си във фейсбук сценичната Ирина.

От поста на актрисата, станала жертва на насилие на снимачната площадка, се разбира обаче, че тя е хипер взискателна не само към другите, но на първо място към себе си. Диана доверява, че винаги "тества себе си и силите си, когато свършат".

"Искам да нарисувам по-докосващи картини, по-живи и смислени", пожелава си актрисата художник.

Реклама

Екранната д-р Огнянова признава още, че "всеки ден искала все повече от себе си". Стигнала дотам, че понякога "не можела да се понася".

"Уча се обаче да не съм чак толкова голям перфекционист, защото смисълът е другаде", уточнява сценичната актриса и добавя, че "има нещо много яко в това да се издържаш сам от изкуството си".

"Даже е сюрреалистично за шуробаджанащината в страната ни", смята Димитрова.

В най-близките планове на Диана влиза и нова изложба в столицата. Актрисата не издава датата на откриването на вернисажа. Според ценители на изкуството Димитрова щяла да изложи новите си платна около 8 март тази година в чест на международния женски празник.

Миналия месец известната актриса пък изропта в социалката си по повод "тоталната деградация" на всичко в България.

Четете още

Разпитват актьори за побоя над Диана Димитрова

Разпитват актьори за побоя над Диана Димитрова

Диана Димитрова: Не съм гадже с Антон Станков!

Диана Димитрова: Не съм гадже с Антон Станков!

Реклама
Реклама
Реклама