Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13758413 www.bgdnes.bg

Руски генерал се самоуби

Безжизненото тяло на бившия заместник-началник на Главното управление за борба с екстремизма на министерството на вътрешните работи на Русия генерал-майор Владимир Макаров беше открито в село Голиково, в близост до Москва, съобщиха от "24 Часа". Правоохранителните органи съобщиха днес пред ТАСС, че генералът се е самоубил.

"Инцидентът е станал тази сутрин. Във вилата му в московското село Голиково е намерено тялото на 72-годишния бивш заместник-началник на Главното управление за борба с екстремизма на МВР генерал-майор Владимир Макаров. Според предварителни данни става въпрос за самоубийство", каза източник пред ТАСС.

Реклама

Генерал-майор Макаров през януари беше освободен от длъжност заместник-началник на Главното управление за борба с екстремизма на МВР на Русия, предаде БТА.

Припомняме, че това не е първото самоубийство на хора, заемащи високи постове в Русия. 

През септември 52-годишният Павел Пчелников, който бе шеф на железопътната компания на Русия, бе намерен мъртъв на балкона си в Москва. 

Пчелников е поне 10-ият топ мениджър, който губи живота си след началото на войната в Украйна.

На 1 септември председателят на "Газпром" Равил Маданов се метна от шестия етаж на болница в Москва. Според слуховете той е бил сериозно пребит и хвърлен от прозореца точно в деня, в който Владимир Путин бе в болницата, за да отдаде почит на Михаил Горбачов.

През юли шефът на транспортна фирма, свързана с "Газпром" Юри Воронов бе открит мъртъв в басейна на вилата си.

Реклама

Александър Тюляков, който отговаряше за сигурността в "Газпром" бе открит мъртъв от любовницата си само ден след нахлуването на Русия в Украйна.

Три седмици преди това шефът на транспорта на "Газпром Инвест" Леонид Шулман бе открит в банята си в Санкт Петербург в локва кръв и много прободни рани по тялото си.

Милиардерът Александър Суботин, свързан с "Лукойл", бе отровен най-вероятно с змийска отрова, след като получил съвети от шаман.

През април свързаният с "Газпромбанк" Владислав Аваев се самоуби, като преди това уби жена си Елена и 13-годишната им дъщеря.

Няколко дни след това и милиардерът Сергей Проценя се обеси във вилата си в Испания, като преди това убил съпругата си Наталия и дъщеря си Мария.

Съмнителна е и смъртта на Иван Печорин, един от ръководителите на близката до Путин "Компания за развитие на Далечния Изток и Арктика". Той падна от лодка във Владивосток по време на международна конференция.

Телекомуникациите също бяха засегнати. Роденият в Украйна милиардер Евгений Палант бе открит гол до съпругата си Олга от дъщеря им.

Четете още

Руски рапър се самоуби след повиквателна за мобилизация

Руски рапър се самоуби след повиквателна за мобилизация

Мъж простреля бившата си жена и се самоуби в Лясковец
Мъж простреля бившата си жена и се самоуби в Лясковец

Мъж простреля бившата си жена и се самоуби в Лясковец

Самоуби се поп-фолк певецът Денис Теофиков (видео)
Самоуби се поп-фолк певецът Денис Теофиков (видео)

Самоуби се поп-фолк певецът Денис Теофиков (видео)

Реклама
Реклама
Реклама