Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13778616 www.bgdnes.bg

Сирачето Гери смени болницата с детска градина

Момиченцето, чийто баща почина пред очите му, се лекува от епилепсия

Малката Гери, която изгуби баща си след падане в асансьорна шахта, смени болничната стая с детска градина.

На 6-годишното момиченце беше открита епилепсия и се наложи да бъде настанена в болница, за да започне лечение. След успешен престой Гери вече е изписана, пие лекарства и от няколко дни се е завърнала към посещенията в детската градина.

Реклама

"Малкото дете се чувства добре в момента, ще ходи на контролни прегледи. Както знаете, семейството на малката принцеса бе напълно осигурено от нашия отбор, като заплатихме всички сметки на домакинството, предоставихме средства за наем за повече от две години, покрихме наследствения кредит на бабата. Другата хубава новина е, че баба Ани се връща на работа и животът на децата и възрастната жена е спокоен и нещата вървят добре", разказват от благотворителната фондация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Малката Гергана от София преживява травма за цял живот на крехка възраст. Детето губи баща си пред очите си. В най-празничния месец от годината - декември, момиченцето излиза навън с родителя си. Докато са в асансьора, спира токът и двамата засядат. Детето се стряска и започва да плаче. Всеотдайният й татко прави всичко по силите си, за да я успокои. Опитвайки се да излезе от капана, мъжът дърпа ръчката на асансьора и успява да отвори вратата между 3-ия и 4-ия етаж. Скачайки, се подхлъзва и пада в шахтата. Човекът е приет в болница със счупен гръбначен стълб и още много тежки наранявания. Издъхва ден преди Нова година, оставяйки малката Гери сираче.

След инцидента с баща й момиченцето е имало гърчове и проблеми, заради което се наложи да бъде приета в болницата по детски болести.

Гери и братовчедка й Рали вече се радват на три телевизора - по един във всяка стая, както и на лаптопи, готварска печка и пералня. Имат и нови телефони.

Реклама
Реклама