Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13778835 www.bgdnes.bg

Мечо чака своите осиновители

Мъченото куче се възстановява 

Животното разбра, че не всички хора нараняват 

"Мечо чака своите осиновители! Всеки желаещ да вземе куче от приюта ни минава през специална процедура. Попълва се въпросник, за да преценим какъв тип са хората и дали са добри кандидати за осиновяване. Критериите за тези, които искат Мечо да стане част от семейството им, са завишени, защото той доби голяма популярност и не искаме някой да се възползва от това. Искаме Мечо да бъде осиновен заради характера си от хора, които ще го обичат, а не от такива, които искат известност за сметка на животното."

Това сподели пред "България Днес" Светослав Петров от приюта, в който се грижат за Мечо - "Енимъл Рескю" в София.

Реклама

Историята на Мечо взриви социалните мрежи, след като на кадри от охранителни камери се вижда как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно животинче. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите, носейки кучето на ръце, и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Животинчето има счупени кости и множество порезни рани. Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират на организацията. Обвиненият за изтезанията на Мечо Захари Шулев в момента се намира в ареста.

"Мечо е добре, леко накуцва все още, но е почти напълно възстановен. Лекарите му обръщат специално внимание. Животното имаше тежки фрактури на предните крака, надяваме се в един момент да си е напълно нормално здраво куче, но не знам дали ще спре да куца", разказа Петров. И допълни: "Преди имаше видими следи на психиката и беше недоверчив към хората. В приюта всички много го обикнахме и му показахме, че не всички човеци нараняват. Сега Мечо много се радва на вниманието на хората".

По повод завишените изисквания към кандидат-осиновителите на Мечо Светослав коментира, че ще са много внимателни при подбора на правилния човек.

"Мечо не проявява агресия към други животни, но е за предпочитане семейството, което го осинови, да няма такива, тъй като при сборичкване Мечо може да се нарани заради травмите си. Човекът, който го осинови, трябва да има опит с животни и да знае как се възпитава куче. Да е със спокойно всекидневие и да работи от дома си, за да прекарва повече време с животното", сподели за финал Петров.

Четете още

Мъченото куче Мечо проходи

Мъченото куче Мечо проходи

Сащисани съседи твърдят:  15 г. Захари убива кучета в тоалетна

Сащисани съседи твърдят: 15 г. Захари убива кучета в тоалетна

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама