Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13809064 www.bgdnes.bg

Мишо Шамара скочи срещу Ицо Хазарта: "Ъпсурт" не са рапъри, а поп певици

Емблематичният рап изпълнител Мишо Шамара се заяде с колегите си от група "Ъпсурт". По негово мнение Ицо Хазарта и останалите не правят рап в истинския смисъл на думата. Мишо от години живее в САЩ и рядко се прибира у нас, но при последния си престой не пропусна да подчертае колко е разочарован от музиката в момента.

"Те са шампиони по-най дървеното, неможещо рапиране на света. Някакви нахвърляни думи, звучащи уж много интелигентно. Най-смешното как, като излязат на сцена, и си гледат само обувките. Ако го няма балета, хората се чудят какво става. Разликата е, че аз винаги съм правил рап на български език, а те правят български рап. Дори сега, когато знам английски, виждам как едно време сме правили нещата както трябва. Сега са някакви скоропоговорки", разсъждава Шамара в подкаст с негово участие. Той продължава с още критики към групата и в личния си профил.

Реклама

"Ъпсурт" не са ник'ви рапъри, а поп певици. Какви хип-хопъри може да са тия. Ходят по разни приеми да пеят на политици, снимат се с водещи и са любимци на медиите. Нищо общо нямат с хип-хопа. Истински рап съм правил само аз. Аз съм момче от улицата. Не знаех нито едно име на политик, даже кой ни е президентът не знаех", припомня миналото Шамара.

Според него днешните рапъри са достигнали дъното, защото не само имат дуети с фолкпевици, ами се молят и за такива.

"Разбрах, че имало и даже някои, които пишат песни за чалгарки. Ами не знам как да го коментирам. Поне да имат честта да не се наричат рапъри", продължава Мишо.

Той не крие, че проблемите за него започват след ареста на приятеля му Ванко 1. Тогава решава да емигрира.

"Като влезех в някое заведение, хората ме гледаха все едно съм престъпник. Ванко е пич и голям приятел. А аз от приятелите си не се отричам. Но тогава разбрах, че е дошъл моментът за промяна", категоричен е Шамара. Той твърди, че винаги ще се връща у нас, за да види близките си и приятели, но категорично не би живял повече в България.

Четете още

Мишо Шамара се връща в България

Мишо Шамара се връща в България

Мишо Шамара бил тарикат

Мишо Шамара бил тарикат

Мишо Шамара тръгва със сина си на турне

Мишо Шамара тръгва със сина си на турне

Тото избухна след скандала "Буч-Хазарта"

Тото избухна след скандала "Буч-Хазарта"

Реклама
Реклама
Реклама