Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13817542 www.bgdnes.bg

Отец Иван откровен пред "България Днес": На ръба на оцеляването сме!

Ядем само залежали картофи и ориз, нямаме никакви пари 

"На ръба на оцеляването сме! Нямаме никакви пари, а храната е прекалено малко. Напоследък ядем само залежали картофи и ориз. Дори бобът и лещата свършиха."
Това разказа откровено пред "България Днес" отец Иван, който продължава да се възстановява след двата преживени инсулта около Нова година.
Духовникът призна, че положението в приюта му в монтанското село Якимово е тежко. "Храната не достига, но въпреки това продължавам да помагам на хора. Вчера ми се обади една майка с две деца и каза, че няма къде да живее. Въпреки трудностите я настанихме, за да не остана без покрив над главата си. Много са хората с нужди, но вече едва успяваме да оцелеем. Добре че миналата седмица ни направиха дарение от половин тон брашно и успяхме временно да закрепим положението", сподели още пред вестника добрият старец.
Дядо Иван призовава дарители и хора с добри сърца да помогнат с парични средства на приюта в Якимово, за да може благородното дело на духовника да продължи.
На фона на немотията здравословните проблеми на отчето продължават. "Много ме боли кракът - нито мога да спя, нито да се движа нормално. Опитвам се да не се залежавам, тъй като ще стане още по-лошо, и обикалям лека-полека с патериците. Знам, че трябва да ме прегледа лекар, но като нямам пари, как да отида до София? Нали трябва да сипя гориво на колата, да ангажирам някой да ме закара и да платя на лекаря. Затова засега оставам, ще се мъча, но нямам друг избор", заяви отец Иван, който въпреки изпитанията не губи вяра.
Ако искате да помогнете за делото на духовника, можете да дарите средства по следните сметки:
Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица", с. Нови хан, п.код 2110
БУЛСТАТ: 175743823
Банкова сметка в лева: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин
IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF
Сметка в евро: IBAN: BG13UNCR70001522104630 BIC: UNCRBGSF

Четете още

Вирус повали отец Иван

Вирус повали отец Иван

5 дни бях в кома, нямам нито лев

5 дни бях в кома, нямам нито лев

Отец Иван преживя инсулт

Отец Иван преживя инсулт

Отец Иван пребори болест

Отец Иван пребори болест

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама