Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13836512 www.bgdnes.bg

Пуснаха душманина на кучето Мечо! Обвиненият за издевателства Захари Шулев е на свобода

Захари Шулев е на свобода 

Делото срещу обвинения за насилие над животни ще започне скоро 

"Захари Шулев, обвинен за издевателства над кучето Мечо, е на свобода от 17 януари. Той е с мярка за неотклонение подписка от Софийския районен съд. Шулев е пуснат, защото е изтърпял максимума зад решетките, който позволява законът за такова престъпление - 2 месеца. Захари е освободен точно един ден преди да изтече официалният срок за задържането му."

Това разказа пред "България Днес" Росица Анчева от районния съд в столицата.

Соченият за насилник на животни бе обвинен за това, че примамва с храна бездомно куче, а четири часа по-късно носи животното на ръце и го захвърля край пътя. Мечо е намерен сутринта пред къщата на Захари в столичния квартал "Карпузица" със счупени кости и множество прорезни рани. От съседи на Шулев медията ни научи, че мъжът в продължение на 15 години изтезава животни във външната тоалетна на къщата си. Съдът уважи искането на държавното обвинение за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", защото прие, че има достатъчно доказателства за извършеното престъпление. От прокуратурата ни увериха, че докато съдът не определи друга мярка, Захари ще бъде задържан. Деянието му предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лв.

Реклама

"Делото срещу Шулев предстои да стартира съвсем скоро, тъй като обвинителният акт е внесен на 9 февруари. Обвинението, което ще се стовари върху него, е само за мъчението на кучето Мечо", каза още Анчева.

Припомняме, че в началото на разследването стана ясно, че са открити следи от мъчението и на други животни. В дома на Захари бе открит ушен маркер на друго куче, ножове и следи от изтезания на животни. Вероятно прокуратурата към момента не може да докаже другите издевателства и погва Шулев само за Мечо.

Текстове под снимки:

10-01-1 Шулев, обвинен за осакатяване на куче, е пуснат на свобода

10-01-2 Мечо се подобрява и се радва на внимание

Четете още

Мечо чака своите осиновители

Мечо чака своите осиновители

Душманинът на Мечо остава в ареста

Душманинът на Мечо остава в ареста

Обвиниха мъчителя на Мечо

Обвиниха мъчителя на Мечо

Сащисани съседи твърдят:  15 г. Захари убива кучета в тоалетна

Сащисани съседи твърдят: 15 г. Захари убива кучета в тоалетна

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама