Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13853785 www.bgdnes.bg

Пиян шофьор погуби другар

 С над 1,2 промила!

Приятелска сбирка завършва с фатален край

Николай Филчев забива БМВ-то си в дере, 22-годишният Владислав от с. Зверино умира 

Пиян мъж от Мездра с повече от 1,2 промила алкохол в кръвта погуби свой приятел, след като сам катастрофира по пътя Орешак - Троян. Докато соченият за водач на фаталния автомобил Николай Филчев и спътникът му на предната седалка се отървават невредими, седящият отзад 22-годишен Владислав Георгиев издъхва.

Реклама

Фаталният инцидент се разиграва миналия петък в полунощ. Младите момчета работят по монтаж на панели в района, а в петък вечерта решават да отидат на дискотека. Соченият за шофьор Николай Филчев се почерпва солидно, но това не го спира да седне зад волана.

"В 00:20 часа в Районно управление – Троян, е получен сигнал за пътен инцидент на 200 м от кръстовище "Кози вир". Веднага екипи на полицията и пожарната в Троян отиват на място. Там дежурните намират преобърнат в крайпътна вада автомобил и двама мъже, които са успели да го напуснат. Полицаите намират още едно момче в колата. То веднага е извадено, все още живо. За съжаление по-късно младежът,който е на 22 години, е починал", каза пред "България Днес" говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Стоянова.

По данни на двамата, стояши до колата, шофьорът е бил 24-годишният Николай Филчев от Мездра. Оцелелите са тествани за алкохол и наркотици. Дрегрът отчел над 1,2 промила алкохол. Тестът за дрога е отрицателен.

"Издадени са талони за кръвно изследване на двамата. Нямаме данни дали са отказали", добави Стоянова.

Съдебномедицинска експертиза установява имало ли е възможност двете момчета да спасят своя приятел от фаталния изход. Съдейки по думите на д-р Христо Краевски, завеждащ филиала за Спешна медицинска помощ в Троян пред "България Днес", съдбата действително е могла да бъде далеч по-благосклонна към загиналия Владислав.

"Бил е с колан и не е могъл да се откопчае. Удавяне е най-вероятната причина за смъртта. Не съм бил на смяна тогава, но от колегите разбрах, че момчето не е имало наранявания и счупвания. Когато е готова съдебномедицинската експертиза, ще стане ясно дали двете момчета са могли да извадят приятеля си и да не се стига до фатален изход", каза пред "България Днес" спешният медик.

Реклама

Районната прокуратура в Троян е образувала досъдебно производство за фаталния инцидент. Какви са работните обвинения и какви данни може да сподели прокуратурата ше стане ясно най-рано в понеделник, когато говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Светла Иванова, оторизирана да даде информация, се върне от отпуск.

Фаталният инцидент хвърли в дълбок траур врачанското село Зверино, откъдето е родом покойният Влади. 22-годишното момче е добре познато в целия район със своята доброта, отзивчивост и скромност.

Стотици близки, приятели и роднини се стекоха в понеделник в родната къща на починалото момче, за да го изпратят в последния му път.

След случая с Георги Семерджиев, който пиян и дрогиран уби две млади момичето на столичния булевард "Черни връх" посред нощ, МВР започна акции срещу шофьори, употребили алкохол и дрога, преди да седнат зад волана. Всекидневно сводките на полицията бълват случаи на заловени водачи, но въпреки това фаталните случаи заради такива шофьори продължава. А както се убеждаваме, при тях най-често загиват невинни млади хора, докато водачите се отървават с драскотини.

Реклама
Реклама
Реклама