Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13874566 www.bgdnes.bg

Годеницата на скиора Деница Чаева: Бебето дава криле на Алберт Попов!

Очакваме да станем родители в началото на април, призна любимата на Попов

Предстояща първородна рожба дава криле на най-добрия български скиор Алберт Попов. Това призна ексклузивно само пред "България Днес" неговата годеница Деница Чаева.

Скиорът и любимата му очакват детенце в началото на април. Това вдъхнови спортист №3 на България за 2022 година и той записа невероятно постижение. Попов завърши на 3-то място в слалома в американския зимен център Палисейдс Тахо. За последно български скиор бе на подиума за световната купа 1984 година, когато това стори Петър Попангелов.

Реклама

"Винаги съм знаела, че Алберт може да постигне тези резултати. Много съм щастлива, че най-сетне талантът и трудът му се материализираха в топ класиране", гордее се Дени.

"Гледах състезанието и много се вълнувах. Както по време на неговото спускане, така и в очакването на официалните резултати. Това, че Алберт скоро ще става татко, предполагам има своето влияние да го вдъхнови. Като цяло той е изключително спокоен и събран в себе си преди стартове, за да успее да изолира външните фактори и да се концентрира максимално", откровено бе любимото момиче на големия скиор.

На въпрос кога е терминът за раждането на бебчето им, Чаева разкри: "Живот и здраве, очакваме детенце в началото на април".

Алберт и Деница се сгодиха през юни миналата година. Скиорът предложи брак на дългогодишната си приятелка, а Чаева не се бави дълго с отговора и любимият й бързо чу мечтаното "да". Попов направи предложението на езерото Констанс. Това е навярно най-популярното и красиво езеро на територията на Германия. Констанс всъщност е френското наименование на водоема. В Германия то е известно с имената Бодензее, а го наричат още и "Швабско море".

Любовта между Алберт и Деница пламва покрай зимните спортове. Русокосата хубавица е работила в едно от най-известните ски училища. Деница е бивша ски състезателка и най-голямата фенка на Алберт Попов. Завършила е УНСС. Нейната компания се занимава с предоставяне на краткосрочни наеми на апартаменти за чужденци. Любимият сезон на двойката е в началото на лятото, когато няма състезания, а здравите тренировки на сняг все още не са започнали. Тогава двамата влюбени имат възможност да прекарват повече време заедно.

Реклама

"Вълнувам се преди всеки негов старт, без значение от ранга на състезанието. С времето се научих да контролирам емоциите си, което в известна степен идва и с факта, че знам какви са неговите възможности. Гордея се с Алберт! Знам какви усилия е положил и какво стои зад тези резултати", казва Деница Чаева.

"Добрият партньор до всеки човек е голяма сила и не само в спорта, а по принцип! Важно е да имаш толкова близък човек, с когото можеш да споделиш и върховете, и разочарованията си. И двамата се подкрепяме изключително много във всичко, което правим", откровена е годеницата на скиора.

"С Алберт се познаваме от съвсем малки деца покрай ските, да. Израснали сме на Витоша заедно. Още в детските ни години бяхме близки, след това заминах със семейството си да живеем в Норвегия и когато се прибрах, се срещнахме съвсем случайно отново, когато взаимоотношенията ни станаха и по-сериозни", разказва бъдещата майка на децата на Алберт.

Един от най-ужасяващите моменти в живота на Попов е автомобилният инцидент през 2015 година. Тогава по пътя от Зьолден към глетчера Ратенбах джипът със скиора излита в пропаст и пропада 270 метра. Колата е напълно смачкана. В катастрофата загива треньорът на националния ни отбор Драго Грубелник. Само предпазните колани спасяват Алберт и помощник-треньора Димитър Христов. Кракът на Попов е счупен, има лоши удари по главата, окото му е наранено. Никой тогава не вярва, че Аби може някога отново да се завърне към спорта.

"Що се отнася до психиката му, Алберт винаги е бил бетон", категорична е Деница.

Четете още

Велико! Алберт Попов на подиума за световната купа. Чакахме 39 г.
Велико! Алберт Попов на подиума за световната купа. Чакахме 39 г.

Велико! Алберт Попов на подиума за световната купа. Чакахме 39 г.

Алберт Попов 11-и в първия слалом за световната купа

Алберт Попов 11-и в първия слалом за световната купа

Кон шокира Алберт в Банско

Кон шокира Алберт в Банско

Алберт Попов стартира сезона за световната купа през декември
Алберт Попов стартира сезона за световната купа през декември

Алберт Попов стартира сезона за световната купа през декември

Реклама
Реклама
Реклама