Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13932923 www.bgdnes.bg

Лейди България напуска България

Мария Бойчева повярва в прераждането, мести се в Бали

"Реших да се преместя да живея в Бали! През целия ми живот, дори преди да отида на това място, вярвах, че съм родена да живея там. Откакто съм се върнала, всеки ден сънувам острова и вярвам, че ще заживея там за постоянно. Още следващата зима със семейството ми решихме да се преместим в Бали. Дори избрах училище за сина ми."

Това сподели пред "България Днес" Лейди България 2022 Мария Бойчева. Преди броени дни красавицата се завърна на родна земя от екзотичния остров, където прекара един месец.

Реклама

"За две седмици организирахме цялото пътуване и тръгнахме. Още в момента на пристигането видях магията на Бали. Въпреки бедността си хората там са много позитивни и благодарни. Всички ни се радваха, а улиците им са много по-подредени и чисти, отколкото в България", разказва Бойчева.

Мария каза, че на острова се е запознала с много местни хора, сред които и българи. С тях е обменила ценен опит и е създала много приятелства.

"Цялата им култура е уникална. Когато някой в Бали умре, те се радват, защото вярват, че той отива на по-хубаво място, и казват, че ще се прероди. И преди това вярвах в прераждането, но в Бали се уверих още повече. Сигурна съм, че в предишния живот съм имала нещо свързано с този магически остров", разказа Бойчева.

Най-силен отпечатък в съзнанието на Мария са оставили посещението на храма "Тирта Емпул" и срещата й със слоновете.

"Този храм е с течаща вода, в която влизаш, за да се пречистиш. Водата там има силна и целебна енергия. Хората ходят в светилището, когато имат здравословен проблем. Нашият шофьор ни разказа, че е бил с много сериозни болести и никакви лекари не са могли да му помогнат. Излекувал го е храмът", удивено сподели красавицата.

Една от най-големите атракции в Тайланд са слоновете и възможността да се доближиш до тях. Много родни знаменитости показаха снимки, на които къпят или хранят слонове. Пред "България Днес" Мария разказа за нейните преживявания с огромните животни.

Реклама

"Хората сме много забавни за слоновете. Те обичат да играят с нас. Докато хранихме слончетата, ме беше страх заради огромната им уста. Мислех, че ще ми отхапят ръката, но слоновете са много интелигентни животни. Дори си бутнах ръката в устата на слона, за да му пипна езика. Това е едно от най-силните ми преживявания", каза Мария и допълни:

"Докато хранехме слоновете, към нас пристъпи малкото слонче и всички възрастни животни започнаха да издават плашещи звуци и тръгнаха да тичат към бебето. Земята се разтресе и туристите много се стреснахме. Оказа се, че е нормално, когато идва малкото слонче, всички големи да правят кръг около него, за да го предпазят".

Според Бойчева животът в Бали е много по-спокоен и достъпен от този в България.

"Една от причините, които ме карат да се преместя в Бали, са цените. В България всичко поскъпва и става непоносимо. Разходите, които ние имаме в родината, са прекалено високи в сравнение с острова. Животът, който ни предлага България, не отговаря на цените. В Бали посетихме най-луксозните барове и там ни искаха 200 лева консумация за 7 човека. В София същият клас барове въвеждат минимална консумация 100 лв. на човек. Разликата в цените е огромна", категорично заяви Бойчева.

Четете още

Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!
Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!

Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!

Реклама
Реклама
Реклама