Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13950638 www.bgdnes.bg

(Снимка) Ето къде е паднал самолетът край Лесново

Самолет се разби край село Лесново, община Елин Пелин, информира БиТиВи

По първоначална информация самолетът е паднал малко след излитането. 33-годишният пилот е загинал на място.

При катастрофата не са засегнати жилищни структури.

Разбилият се самолет е едноместен и се използва за акробатични фигури във въздуха.

Служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди незабавна проверка по случая. Инцидентът е станал с малък самолет тип E200, на 3 км южно от летище Лесново. Сезиран е и Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт, съобщиха от транспортното министерство.

Реклама

БНР информира, че загиналият пилот е имал голям опит. Бил е летец от 2011 година и законосъобразно е упражнявал дейността си. Документите за полета са били изрядни. Продължава разследването на причините за произшествието, като на място са екип на полицията и на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Работи се по няколко версии.

"Има запис на полета. Той ще бъде предоставен на разследващите органи и да се надяваме, че те ще стигнат бързо до причината за този инцидент. Той е опитен пилот, има всички лицензии. По-скоро не е имал опит в акробатичните фигури, които е изпълнявал", посочи Найденов. Практиката на пилота и днешният полет са две различни дейности в авиацията. Изпълнението на акробатични фигури е строго специфична дейност, каза още транспортният зам.-министър. Той уточни, че хората от екипа на пилота са били много близо и веднага са се отзовали на местопроизшествието, което за жалост е завършило фатално. Към настоящия момент единственото, което е известно е, че има нещастно стечение на обстоятелствата, заяви Николай Найденов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама