Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14001998 www.bgdnes.bg

Богдан Томов пред "България Днес": Преизчислението няма да помогне на пенсионерите

Латинка Петрова смята, че и с преизчислението пенсиите са обидни 

"Грижите за пенсионерите са "заметени под килима". Дори с преизчислението възрастните хора не могат да живеят с толкова ниски пенсии. Не се обръща внимание на тези хора, които след толкова дългогодишен стаж в държавата си не могат да изживеят старините си достойно. Уважението към пенсионерите не е на необходимото ниво от народните представители, които правят законите", категорично заяви Богдан Томов пред "България Днес"

Редакцията ни се свърза с него по повод новината, че НОИ ще преизчисли служебно пенсиите на 336 000 работещи пенсионери, считано от първи април. Преизчислението ще обхване всички възрастни хора, получаващи трудови пенсии - пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност. Те трябва да имат придобит осигурителен стаж през предходната 2022 г. и да не са подавали заявление за преизчисляване на пенсията им с придобит след пенсионирането им осигурителен стаж и осигурителен доход до датата на настоящото служебно преизчисляване.

Реклама

"Каквито и преизчисления да правят, пенсиите са обидно ниски! Моята е 467 лв. и ако не помагаха децата, нямаше да мога да се оправя с тези пари. Работещият пенсионер от 60 години нагоре е принуден да се труди на старини, за да може някак да оцелее с мижавите средства, които му дава държавата. Смятам, че увеличението на пенсиите е абсурдна предизборна агитация. Вместо да правят смешни индексации на мизерните ни пенсии, депутатите да се откажат от огромните си бонуси и да си намлят заплатите в полза на възрастните хора", категорично заяви пред медията ни Латинка Петрова.

На същото мнение е и певецът Богдан Томов, който смята, че възрастните хора трябва да получават пенсия, с която спокойно и достойно да изживеят старините си.

"Пенсионерите са дали много повече на Българи, отколкото това, което сега получават. След годините трудов стаж те трябва да имат много по-високи пенсии, защото това е нещо, което са заслужили с къртовски труд и огромни усилия. За съжаление държавата е "полупрогледнала" към тях", сподели Томов.

Латинка Петрова също е категорична, че отношението на депутатите към пенсионерите е възмутително.

"Без 50 лв. в джоба не може да си купиш неща от първа необходимост за няколко дни. Как възрастните хора с 400 лв. да си вземат храна? Да не говорим за пресни плодове и зеленчуци или лекарства, които са лукс, който голяма част от пенсионерите ни не могат да си позволят", каза за финал Латинка.

Четете още

Цяр от доктора на Тато спасява Богдан Томов

Цяр от доктора на Тато спасява Богдан Томов

Богдан Томов с 4-та доза

Богдан Томов с 4-та доза

БОГДАН ТОМОВ ГОТОВ ЗА ДИДЖЕЙ
БОГДАН ТОМОВ ГОТОВ ЗА ДИДЖЕЙ

БОГДАН ТОМОВ ГОТОВ ЗА ДИДЖЕЙ

Реклама
Реклама
Реклама