Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14039051 www.bgdnes.bg

Станка Златева стана ловджийка

Шампионката по борба стреляла по водоплаващ дивеч в Якутия

Отличничка с пушка в ръце се оказа най-популярната ни боркиня Станка Златева. В началото на този месец петкратната световна и шесткратна европейка шампионка по борба навърши 40 години. Стана ясно, че славната спортистка е запалена по ловджийството.

В ловните форуми се появи снимка, на която Станка показва улова си. Боркинята е била на лов за водоплаващ дивеч и е успяла да утрепе две патици. Родената в село Крушаре звезда е перфектно екипирана за такъв излет. Станка е навлякла камуфлажен гащеризон, с който обикаля край водоема.

Реклама

Проверка на "България Днес" установи, че кадрите от лова датират от 2011 година. Плътно до боркинята са нейните колеги Михаил Ганев и Радослав Великов, които също носят куп медали на България на тепиха. Действието се развива в далечна Якутия - в североизточната част на Сибир. Групата била там на подготвителен лагер преди световно първенство в Турция. Тогава популярният треньор Симеон Щерев решил да разнообрази тежките тренировки, като заведе възпитаниците си на ловен излет. След това ловили и риба в езерото. Това е моментът, който запалил у Станка ловната тръпка.

Към момента не е известно дали Златева членува официално в някоя ловно-рибарска дружинка у нас. Тя не крие любовта си към природата и към животните.

"Като малка много обичах конете. В Ямбол имаше такава школа в модерния петобой. Заради конете отидох там. Още я има любовта ми към тези животни. За съжаление, нямам време да яздя. Имах дори 2 кобилки. Но ги дадох на един хотел в Нова Загора. Имат конна база и там ходят деца с много проблеми и им се радват и си играят с тях", разкрива Златева.

Останалите от ловния екип от Якутия могат да се похвалят с успехи в други сфери. През 2019 година световният шампион по борба Михаил Ганев стана кмет на Златарица. Радослав Великов пък е баща на три момчета, които вървят по неговите стъпки в борбата. Самият той е треньор, като дори води китайския национален отбор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама