Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14046118 www.bgdnes.bg

Рапърът Кристо с молба: Нужни са още кръводарители за майка ми!

Тя е в съзнание и ходи, но още не е излекувана

Майката на рапъра Кристо има нужда от още кръв. Мариана Балабанова продължава да се възстановява в болницата на МВР след прекаран COVID и грип "А", но състоянието й все още е влошено.

Мариана има нужда от кръводарители най-вече от кръвна група АВ (-), но може да се включат и хора от други кръвни групи. Засега е намерена 20% от необходимата кръв.

Реклама

Майката на рапърът е прекарала веднъж COVID и се е излекувала благополучно, дори след това се е ваксинирала. Явно ваксината не е помогнала, тъй като се заразила повторно. Приета е в "Пирогов", но лекарите не са успели да й помогнат. Според нейния син - Кристо, там майка му се е заразила и с грип "А". Засега кръвните й показатели не са добри, но това може да се подобри след преливане на кръв. Засега Мариана е в съзнание и може да ходи.

Със своята логопедична дейност майката на Кристо е помогнала на над 5000 деца в България и чужбина да преодолеят заекването си и да започнат да говорят правилно.

"За мен красотата на едно общество е, когато хората се събират да си помагат в такива случаи. Най-силната единица на едно общество е жената, майката. Ние трябва да помагаме на нашите жени не само когато случаят е спешен, а всеки ден. Българските жени са нашият гръбнак", казва Кристо.

Всички, които искат да се включат в кампанията за кръвопреливане, могат да дарят в Националния център по клинична и трансфузионна хематология, както и в пунктовете за кръводаряване. Дори да не знаете своята кръвна група, пак може да помогнете.

Име: Мариана Спасова Балабанова

Болница: Медицински институт на МВР, София

Кристо не е "лошо" момче

Отличник в Първа частна езикова гимназия, златен медал и две специалности в престижен американски колеж, Кристо не е от типичните рапъри, определяни като "лоши момчета". Но пък това съвсем не пречи на кариерата му, напротив. Певецът е сред популярните имена на музикалната сцена и сам пише текстовете на песните си. Преди време се върна от Щатите, където живя 6 години, защото вярва, че думата "държава" не е само 100-200 човека в парламента. "Винаги гласувам и този път ще го направя", казва Кристо.

Реклама
Реклама
Реклама