Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14046749 www.bgdnes.bg

Окончателно! 4 години ще лежи мафиотът Сако

Върховният касационен съд се смилява над Стефан Бонев

Магистратите си затварят очите и не му добавят стара условна присъда

Върховният касационен съд се смили над мафиота Стефан Бонев-Сако, тартор на две кримибанди, и му намали окончателно присъдата по дело, което се точи вече 10 години. Сако вече е приведен за 4 г. в столичния пандиз.

Освен намаляването на присъдата на тартора на кримибандата от 6 на 4 г. върховните магистратите се смилиха и над Ивайло Стойнов, Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев, Сокол Димитров, Теодор Велков и Анатолий Янакиев. Почти всичките бандити от организираната престъпна група на Сако осъмнаха с по-леки присъди. Темида не се смили над Стефан Гевгелийски (садист номер 1 - виж карето).

Реклама

Срещу групировката се водиха две дела за участие в престъпна организация с тартор Сако. Разликата между тях е в участниците в бандите, иначе и двете оглавявани от Бонев. По едното почти всички се измъкнаха, като сключиха споразумение с прокуратурата и получиха условни присъди в края на миналата година, включително и Сако. Той се размина с 3 г. условни и 5 години изпитателен срок. В тази група се подвизаваше и синът на изчезналия Йоско Костинбродския - Малък Йоско, който е зад решетките, където даже се ожени за хубавата Мария. По другото дело ВКС се произнесе преди дни.

Бандата бе призната за виновна по обвиненията за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да се вършат грабежи, заплахи, изнудване, разпространение на наркотични вещества, телесни повреди.

Сегашното решение на Върховния касационен съд е по дело, което започва през 2013 г. и се точи 10 години. Сако бе осъден от Специализирания наказателен съд на 6 г. затвор, което бе потвърдено и от втората инстанция, но на трета инстанция магистратите му намалиха присъдата с 2 години. Сако вече е приведен в Софийския централен затвор, където ще лежи при общ режим.

Името на Стефан Бонев нашумя още през 2009 г., когато разстреляният месеци по-късно радиоводещ Боби Цанков разказа, че Сако го е заплашил с убийство, ако не спре с разкритията си за подземния свят.

В началото на 2010 г. Сако е арестуван за първи път в шумна акция срещу братята Маргини, чиито обвинения бяха свалени по-късно, за разлика от тези на Сако и компания. Тогава за пръв път той бе подведен под отговорност като лидер на банда за дрога. След като го пуснаха от ареста, Сако пак направи бригада, сега именно тази група успя да сключи споразумение с прокуратурата, но другата нямаше такъв късмет. Новата групировка на Сако не просъществува много дълго време, защото бе разбита при операция "Чук" през 2012 г. Тогава заедно със Сако и компания е сгащен и приближеният му Милен Давренски-Катерицата.

Стефан Бонев-Сако беше един от малкото клиенти на спецправосъдието, който беше подсъдим по две различни дела като лидер на банда за дрога.

Реклама

 Садист номер 1

Кълцащата враговете си с мачете наркобанда с тартор Стефан Гевгелийски, познат като "садист номер 1 на мафията" и лейтенант от наркобандата на Стефан Бонев-Сако, бе разбита преди години.

По време на акцията са разкрити 12 членове на зловещата банда. За бос на групата е обявен Стефан Гевгелийски, който се намира в Централния софийски затвор с ефективна присъда за наркотици и рекет. Други шестима членове на бандата са с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". По време на акцията е задържана и жената на тартора - Радостина. Тя е с мярка за неотклонение "под домашен арест". По данни на разследващите нежната половинка на Гевгелийски е човекът, който разпространявал заповедите на боса сред останалите членове на зловещата банда. Това ставало по време на свижданията в затвора и чрез есемеси, обясняват разследващите.

Четирима членове на бандата са в неизвестност. Те надушват предстоящата акция на полицията и успяват да духнат зад граница. До края на седмицата за тях ще бъде издадена европейска заповед за арест и ще бъдат издирвани с червена бюлетина на Интерпол, уверяват от службите.

Всички членове на бандата са криминално проявени. Групата действа главно в столичния кв. "Дружба".

Четете още

Гевгелийски кътал флашка в килията
Гевгелийски кътал флашка в килията

Гевгелийски кътал флашка в килията

Свидетели спасяват Гевгелийски
Свидетели спасяват Гевгелийски

Свидетели спасяват Гевгелийски

Авери на Сако спипани с 10 кг дрога
Авери на Сако спипани с 10 кг дрога

Авери на Сако спипани с 10 кг дрога

Арест в Рим спира наркопроцес срещу Сако

Арест в Рим спира наркопроцес срещу Сако

Реклама
Реклама
Реклама