Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14088157 www.bgdnes.bg

5 съвета при избора на кола под наем в Пловдив advertorial icon

Пловдив се смята за един от най-хубавите градове в България. Той е вторият по големина и е известен с богатата си история, културни забележителности и красива архитектура. Градът може да ни предложи много музеи, художествени галерии и културни събития през цялата година, което го прави популярна дестинация както за туристите, така и за местните жители. Освен това, Пловдив има оживен нощен живот с много барове и луксозни ресторанти, за различните вкусове. Като цяло, градът на тепетата е очарователна и привлекателна дестинация, която има какво да предложи на всеки и определено си заслужава да се възползваме от услугите на кола под наем, за да се насладим максимално на престоя си.

Когато решим да се придвижваме в компанията на кола под наем, е важно да вземем предвид конкретните си нужди и предпочитания и да следваме тези 5 съвета:

  1. Трябва да помислим, колко души ще пътуват с нас и колко багаж ще имаме, за да изберем правилния модел рент а кар за нашия бюджет. Ако пътуваме с голяма група в Пловдив или имаме много багаж, просторен SUV или ван може да е по-добър вариант от компактен автомобил. От друга страна, ако пътуваме сами или само с още един човек, по-малък хибриден автомобил може да е по-икономичен и по-лесен за маневриране по тесните пътища. Освен това, ако планираме да шофираме при лоши метеорологични условия извън Пловдив, например до някой ски курорт, може да искаме да обмислим наема на автомобил със задвижване на четирите колела, за да си осигурим по-добро сцепление и управление. В крайна сметка, изборът на правилния размер и тип превозно средство може да направи преживяването ни с rent a car по-удобно и приятно.
  2. След като сме уточнили броя на пътуващите е важно да сравним цените на различните компании за коли под наем в Пловдив и да прочетем внимателно общите условия, за да разберем какво е включено в договора. Важно е да обърнем внимание на политиката за гориво и ограниченията за пробега. Като направим своето проучване онлайн и се съобразим с тези подробности, можем да изберем автомобил, който да отговаря на нашите нужди и да ни помогне да се насладим на едно спокойно и безпроблемно пътуване. 
  3. Третият важен съвет, който трябва да вземем предвид при избора на кола под наем в Пловдив, е да проверим застрахователното покритие, което ще ни предложат рент а кар агентите. Повечето компании за коли под наем предлагат основно застрахователно покритие, но то може да не е достатъчно, за да ни защити напълно в случай на инцидент. Добра идея е да прегледаме личната си застрахователна полица, за да видим дали тя покрива тази на колите под наем, и ако не, да обмислим закупуването на допълнително застрахователно покритие.
  4. Друг съвет, който трябва да имаме предвид при избора ни, е да помислим за мястото на вземане и връщане. Някои компании за коли под наем могат да начислят допълнителни такси за взимане или оставяне на определени места, като например летища или други популярни туристически дестинации. Освен това, ако възнамеряваме да вземем автомобила от Пловдив, а да го оставим в София, може да ни бъде начислена такса в едната посока. За да избегнем това, нека помислим за удобно за нас място или за използване на обществен транспорт, за да стигнем до дестинацията си. Важно е също така да обърнем внимание на работното време на фирмата, за да избегнем неочаквани неустойки за извънработно време.
  5. И последният съвет, но не по важност, който трябва да вземем предвид при избора на автомобил под наем, е да огледаме внимателно автомобила, преди да потеглим. Препоръчително е да обърнем внимание на всички съществуващи повреди или драскотини. Това може да ни предпази от таксуване за щети, които не сме причинили, когато връщаме автомобила. Добра идея е също така да тестваме функциите, като например фаровете, мигачите и климатика, за да се уверим, че всичко е в изправност.
Реклама
Реклама
Реклама