Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14118612 www.bgdnes.bg

Разкъсаната от кучета Мирослава не успя да се зарадва на новия си дом

15-годишно дете остана без майка

В Долна Оряховица са вдигнали ръце от улични животни 

Доли ЛУКАНОВА

Разкъсаната от кучета Мирослава не успява да се зарадва на новия си дом. Само преди няколко месеца 40-годишната жена успява да се нанесе със семейството си в така желаната къща в Долна Оряховица. Убитата има 15-годишен син, който също нямал търпение да заживеят там. За жалост, трагичната случка попречва на фамилията да се наслади на имота в покрайнините на града.

"Не знаем почти нищо за жената. Тя не е долнооряховчанка и не я познаваме, но трагедията е голяма! Разбрах, че наскоро си е купила къща", коментират пред "България Днес" от местното читалище.

Реклама

Зловещата трагедия се разиграва в четвъртък рано сутринта, по тъмно. По първоначална информация Мирослава се прибира от нощна смяна в болницата в Горна Оряховица, където работи като санитар. Тялото й е намерено на черен път, цялото покрито с разкъсни рани, нанесени от помияри.

"Кучетата са улични. Те са навсякъде - и по центъра ги има, и по други махали. Оплаквания има постоянно от граждани. Даже имаше нахапани, но не се взимат никакви мерки. Вдигнали сме ръце", допълват от културния дом.

Данните към момента сочат, че тежките травми са причинени от глутница кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. Животните не са били регистрирани, бездомни са, но са били обгрижвани от човек, който ги пускал в двора на къщата си. Имотът е отцепен. Собственикът на къщата е криминалнопроявен и в момента е зад решетките.

"Превенцията е решението на проблема. Много се надявам някой ден да има осъден кмет на някоя община за това, че не е проследил дали собствениците на домашни кучета са ги идентифицирали, регистрирали и дали полагат адекватни грижи за тях - дали животното има достъп до храна, вода, ветеринарни грижи, подслон", категоричен е пред вестника защитникът на животните Явор Гечев.

По думите му от кучетата не може да бъде търсена отговорност, а причините за нападението могат да бъдат много.

Песове изядоха дете в Сушево

Глутница кучета уби 5-годишно момиченце в центъра на разградското село Сушево през 2009 г. Детето е захапано за гърлото. Според очевидец на трагедията малчуганът е нападнат от 4 кучета, докато се опитвал да стигне до близкия хранителен магазин. Животните повалили детето и започнали да го хапят. Мъж разгонва животните. Детето още диша, но умира в линейката на път за болницата.

Три години по-късно проф. Ботьо Тачков (87 г.) почина, след като беше нападнат от глутница кучета в столичния кв. "Малинова долина".

Четете още

КОШМАР! Глутница бесни кучета убиха Мирослава - майка на 15-годишно дете (ОБЗОР)

КОШМАР! Глутница бесни кучета убиха Мирослава - майка на 15-годишно дете (ОБЗОР)

Ловците на война с чакалите

Ловците на война с чакалите

Реклама
Реклама
Реклама