Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14123855 www.bgdnes.bg

Тялото на Емил Боев изплувало чак сега, защото езерото било замръзнало (Видео)

"Ще бъде извършена и ДНК експертиза, за да потвърдим, че става дума за Емил Боев. По първоначален оглед не са констатирани следи от насилие". Това заяви говорителят на окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова. Тя и говорителят на полицията  Венцислав Алексов дават повече подробности как е загинал Емил Боев, който беше в неизвестност 62 дни. 

Тялото е било видяно вчера около 18,45 часа от мъж, който се е разхождал в района. Той е подал сигнала. Този периметър бил обхождан многократно, във вторник трябвало и водолази от Военноморските сили да направят оглед и на това езеро. 

Реклама

Снощи около 22,30 часа са били уведомени близките на младежа, които също са потвърдили, че това е Емил. 

От нощта, в която той изчезнал, на камера се виждало, че се е движел, каза говорителят на окръжната прокуратура. Тя добави, че всеки момент ще започнат огледът и аутопсията. Тялото било сравнително добре съхранено. Самото езеро през по-голямата част било замръзнало, затова разследващите предполагат, че е изплувало чак на 60-ия ден, пише "24часа".

Обикновено при удавяне трупът първо потъва и след определен период - изплувала, обикновено между 40 и 60-ия ден.

Младият мъж изчезна след празника "Сурва" в Перник в края на януари. В първите дни десетки хора се впуснаха да го търсят. За съжаление, безуспешно.

Късно снощи тяло изплува край пернишкия кв. "Бела вода". По-късно в дрехите беше открита личната карта на Емил. Татуировка също подсказа, че вероятно тялото е на младия мъж.

Четете още

Татуировка като на Емил Боев има върху тялото, открито край Перник

Татуировка като на Емил Боев има върху тялото, открито край Перник

Реклама
Реклама
Реклама