Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14127586 www.bgdnes.bg

Георги Мамалев: Трябва ни ден за вливане на акъл!

Положението е „Исках да гласувам, ама нямах желание", смята певицата Петя Буюклиева

И всяка неделя да има избори у нас, резултатът ще е един и същи - на източния фронт нищо ново. Това е мнението на популярните ни личности относно поредния ден за политически избори и конфигурации. А дали има смисъл от съботния ден за размисъл за Негово величество Избирателя и е ли удачно да консумира алкохол преди направения от него избор в неделя, следва да разберем.

Реклама

У нас положението е следното: денят за размисъл е не преди, а след изборите. Като гледам резултатите от гласуванията, се убеждавам, че не ни трябва ден за размисъл, а дни за вливане на акъл!", твърди актьорът Георги Мамалев. Според него трябва много преди това да се мисли, види и чуе кой какво говори. „Ако дотогава не знаеш за кого да гласуваш, точно в този ден ли ще решиш?! Така че - как може да се чувства един богат наследник като мен в деня за размисъл? Ами перфектно! Нали знаете - аз се кандидатирах за депутат от партия Т.А.Н.К. - "Тъщата, Аз и Някои Комшии". Имам си страхотна предизборна програма и призовавам всички: Гласувайте за мен, аз няма да ви излъжа! И обещавам да направя всичко, което обещая. И ще започна с "онази" магистрала, върху която всички се упражниха. Ми то не стига, че няма такава, ами и парите за нея ги няма. Слушай, Народе, кратката ми прОграма: Няма да ви излъжа, за разлика от другите. И обещавам, скъпи мои избиратели - ЩЕ КРАДА като разпран", шегува се Гошето от любимия филм „Оркестър без име", който БНТ отново излъчи в деня за размисъл.

На сходно мнение е и певицата Петя Буюклиева.Този ден за размисъл губи своето значение. Трябва да сме решили преди много-много съботи какво ще правим. Да сме си дали сметка и да можем да погледнем напред, без да сме нито илюзионисти, нито врачки, за да проумеем кое е най-добро за нас, децата, страната и бъдещето ни. Иначе положението ще стане като онзи прословут израз "Исках да гласувам, ама нямах желание...", казва изпълнителката на „Жена на всички времена".

Според асеновградчанката вече толкова време „ядем една и съща попара", тънем в блатото, не можем да се спрем на точните хора и нямаме правителство, защото гласуваме хаотично и без разсъдък. За нейно огромно съжаление българските деца отиват в други страни и не се връщат. „Повечето хора мислят за този един ден емоционално, не рационално", убедена е тя.

Колежката й Мими Иванова ще избере „по-малкото зло". И то е да гласува. „Ще го направя, защото трябва. Последния път бях много ядосана, защото мислех, че тази сага най-накрая ще приключи. А то се оказа поредното разхищение на време, средства, енергия и надежди. И задоволяване на поредните уж умни идеи и желания. И - нищо!", гневи се чаровната Мими.

Тя ще се довери на същите политици, за които е гласувала на последните избори, и предполага, че много хора ще сторят същото. „А някои изобщо няма да стигнат до урните и аз ги оправдавам. Защото няма никаква разлика в кандидатите. Все едни и същи хора, все един и същи резултати. Мисля, че е най-добре политиците да се споразумеят помежду си и да спрат да харчат парите от джобовете на данъкоплатците за доброто на България и живеещите в нея", смята Иванова. Самата забрана за консумация на алкохол в съботния ден не касае и впечатлява семейството й с композитора Развигор Попов, понеже те не пият.

Оффф, това, че в деня за размисъл не се пие алкохол, не е вярно - всички го правят!", категоричен е скандалният артист Иво Димчев. „Нека е забранено на публични места, но вкъщи хората компенсират. Не може да възпреш такива неща. Все едно да ти забранят да пиеш вода, да правиш секс или да обичаш! Няма никакъв смисъл", твърди той.

Награденият с „Икар" актьор и хореограф смята, че нищо няма да се промени след политическата селекция през уикенда: „Че те много избори минаха, сменят се като сезоните. И все идва Нова година, после Великден, 1 юни... Така че за мен това е поредният кръговрат, в който се въртим за добро или лошо“. Студентът от класа на проф. Крикор Азарян в НАТФИЗ не крие, че гласува за когото му кажат приятели, понеже не следи политиката. „И понякога жестоко ги обърквам - дотолкова са ми еднакви номерата им", казва уж саркастично Димчев.

Реклама
Реклама
Реклама