Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14127997 www.bgdnes.bg

Лъжец №1 на републиката Никола Войнов: Бог ще ни спаси от беднотия и войни

Честит празник на шегата

Хуморът ме избавя в най-трудните моменти 

"Честит празник на целия български народ! Бог ще запази България от войни, беднотия, инфлация и всички злини."

Това сподели пред "България Днес" лъжец №1 на републиката Никола Войнов от село Байлово навръх празника на шегата - 1 април. Известният като бай Кольо Благолажа шегобиец е сред най-известните хумористи в цялата страна и е печелил първи награди в надпревари по шегобийство. Той е и съсед на покойния дядо Добри - светеца от Байлово.

Реклама

"С хумор най-леко се живее. Затова съм Благолаж - че благо лъжа. В трудните моменти това ме е спасявало. И се радвам на живота и природата. Това е ген - родителите ми като много весели хора са ми го предали", сподели още пред вестника байловчанинът, когото цялата околия познава и уважава.

1 април бай Кольо ще отбележи заедно с двете си внучки в Байлово, където пред гостите на китното село ще изпълняват песни и ще разказват весели шеги. Една от тях е за създаването на родното село на Войнов.

"Решил дядо Господ да създаде градове и села. Напълнил един чувал с къщурки и започнал да обикаля света. Летял и създал големи градове като София, Варна, Бургас, Пловдив. Изведнъж дъното на чувала се скъсал, но дядо Боже не носел игла и конец. Като дошъл над нашето село видял много лоша местност и си казал - тук ще гладуват много хората и няма да пускам къщурки, но в този момент от чувала изпаднала една малка къщурка. Казал си - няма да слизам сега за теб и ще си продължа. По-късно размислил и си казал - на едни дадох берекет, а тия хора тук ощетих. Чакай да се върна да ги благословя. Така и сторил. "Че сте бедни, бедни сте - поне да сте веселяци. Да поприлъгвате малко, че лъжа без дяволия не може", казал той. Така Бог създал Байлово и аз се гордея, че съм се родил и израснал тук. В Байлово са родени Елин Пелин, Дядо Добри Светеца и Бай Кольо Лъжеца", разказа веселяшката история Никола и добавя: "Българина не го плаши нищо. Пее, пие, свири и се весели. С грозданка, сланинка домашна чака празник велик да дойде. Дори с атом да ни поръсят, ние пак ще се отърсим. Аз ще пея, свиря и народът ще веселя. Поздравявам всички шегаджии, висаджии, хумористи, артисти, разказвачи и веселяци начело с Шкумбата - моя колега и приятел.

С уважение: дядо Благолаж, Благосвир и Благояж" - с тези думи лъжец №1 поздрави българите за 1 април.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама