Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14128135 www.bgdnes.bg

Измъчваният Мечо си намери приятелка

С Хера са неразделни 

Мижав интерес за осиновяване на тормозеното куче 

"Измъчваното куче Мечо си намери приятелка - Хера. Животните са настанени самостоятелно в клиниката под лекарско наблюдение, за да се излекуват напълно, но чакат с нетърпение съвместните си разходки." Това разказа пред "България Днес" Светослав Петров от "Енимъл Рескю", където се грижат за кучето.

Мечо попадна при тях, след като сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно животинче. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите, носейки кучето на рьце, и го захвърля край пьтя, а то не помръдва. Има счупени кости и множество порезни рани. Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират на организацията.

Реклама

"Радвам се, че успяхме да го спасим и животното се чувства добре. Ние правим всичко възможно, за да го излекуваме. Все още леко накуцва, но това е нормално. Не сме очаквали да се възстанови бързо, защото травмите бяха тежки, а и кучето имаше проблем с опорно-двигателния апарат, преди да ги получи. Радва се на хората, но е недоверчив към непознати", разказа Петров.

По негови думи Мечо контактува добре с други кучета, но най много време обича да прекарва с приятелката си Хера.

"Хера попадна при нас преди 6 месеца. Намерихме я с тежки травми, които вероятно е получила след пътен инцидент. Двете кучета много си приличат и по характер, и по външен вид. Надявам се да се появи подходящ кандидат, който да поиска да осинови Мечо и Хера, за да може приятелството им да продължи", разказа с умиление Светослав.

"В началото много хора искаха да вземат Мечо, вероятно провокирани от първична реакция и съчувствие към животното. След това тези хора се изпариха. Сега останаха само неподходящи кандидати, сред които фирми, които искат да го вземат, но не в къщата си, където Мечо да стане част от семейството им, а като куче пазач на склад", сподели Светослав.

Четете още

Садист отряза ушите на куче

Садист отряза ушите на куче

Мечо чака своите осиновители

Мечо чака своите осиновители

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама