Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14153734 www.bgdnes.bg

Приключи разследването за смъртта на Денди, вижте какво се случва

Последната експертиза на трупа му е готова

Прокурор ще преценява дали да бъде повдигнато обвинение за убийството на светския хроникьор

Разследването за убийството на Любомир Милчев-Денди приключи. Това разбра "България Днес" от свои източници в Софийския градски съд, под чийто надзор се нищеше казусът.

Реклама

Последната експертиза на трупа на светския хроникьор е готова. Предстои наблюдаващият прокурор да се запознае с материалите по делото и да прецени дали да повдигне обвинение за убийство срещу неизвестно лице. Дали Денди ще получи справедливост, все още е под въпрос. Тук изниква съществен проблем, а именно, че няма нито един заподозрян.

Единствената нишка за разследващите остава резултатът от последната експертиза на трупа на Милчев. Тя е финалната част от разследването и надеждите на следователите са да ги насочи към евентуален убиец - да открият негово ДНК, косъм или друг биологичен материал по тялото на Денди. Това е малко вероятно, тъй като тази експертиза е направена постмортем, а Милчев бе в болница в кома над един месец, където тялото му бе поддържано чисто и редовно обръщан, за да не получи кръвоизливи.

Над година след смъртта на екстравагантния писател, журналист и най-вече страхотен цигулар няма и следа от човека, който го преби в собствения му дом, довело до мъчителната му смърт месец по-късно в Окръжна болница.

Въпреки усилията си разследващите не могат да хванат дирите на мистериозния килър. Разпитани са множество свидетели, но към момента органите на реда нямат никаква представа кой може да е убиецът на Денди и каква точно е причината за тази животинска агресия.

На 17 февруари Денди бе намерен в безпомощно състояние в апартамента си в близост до столичната църква "Св. Георги". Милчев бе приет по спешност в Окръжна болница "Св. Анна" и в рамките на една седмица, докато все още беше стабилен, бе подложен на няколко черепно-мозъчни операции. Въпреки усилията на лекарите на 27 март Денди издъхна.

Реклама

Версиите, по които работят от Софийската градска прокуратура, са няколко - убийство от ревност при изблик на гняв от негов близък, убийство заради ценности, скрити в апартамента на Милчев. Въртеше се и версия, че Денди е паднал, която бе бързо опровергана. Градската прокуратура категорично не разследва версията за злополука. Това казаха преди време за вестника от правната институция, а говорителят на Окръжна болница Антон Луков също категорично отрече, че това е възможно.

"Денди е бил жестоко пребит, най-вероятно с тежък предмет. Цялото му лице е смазано, травмите му са жестоки и причинени от някого напълно целенасочено. Няма как тези наранявания да бъдат причинени от падане", каза за "България Днес" Луков малко след като Милчев бе приет по спешност в "Св. Анна". От прокуратурата стигнаха също до този извод.

Не е изяснено дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с твърд предмет, но второто е по-вероятно. Това също ще се изясни, след като резултатът от последната експертиза излезе. А дали тя ще насочи разследващите към убиеца му, не е ясно, но е малко вероятно.

За съжаление, по всичко личи, че убиецът на Денди ще се измъкне и надали някога ще се разбере кой е и каква е точната причина за тази нечовешка агресия.

Кристофър Кем отново свири

Младият музикант и близък приятел на Денди с артпрякор Кристофър Кем неочаквано се появи пред публика. Кем потъна в нелегалност веднага след кончината на Денди. За последен път е бил видян с майка си на опелото на своя по-възрастен покровител през април в столичния храм "Света Петка".

В неизменното си черно облекло, младежът от Плевен, който официално се води цигулар в местния театър, отново се изявява като уличен музикант. Кем засвири в подлеза на "Орлов мост" , видя "България Днес".

Четете още

Як батак с куп дела, включително това за Денди

Як батак с куп дела, включително това за Денди

Убиецът на Денди се измъква!

Убиецът на Денди се измъква!

Реклама
Реклама
Реклама