Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14253247 www.bgdnes.bg

Адвокатът на Денислав, с когото се гавриха Емили и компания, Димитър Киров: Няма да се откажа от делото, това е кауза

Адвокатът на Денислав Димитров Делчев, момчето, което Емили и компания вързаха за врата като куче в пловдивски мол - Димитър Киров, няма да се откаже да го защитава, макар и без финансова изгода, съобщи самият той.

"Това дело е кауза. Понеже родителите на Денислав нямат финансова възможност, съм се заел аз с това да го защитавам и няма да се откажа. Напълно съм наясно, че мога да изкарам Денислав като човек със забавено развитие, но това няма да е добре за него в бъдеще. И няма да го направя. Разчитам прокуратурата да си свърши работата и вярвам в справедливия съд", коментира Димитър Киров.

Реклама

Адвокатът има изследване от преди три години, което показва, че момчето не е опасно за никого, здраво е, но е лесно манипулируемо и податливо на внушения. Затова и не е реагирало с несъгласие да направи действията, които Чеченеца, Куката и Емили му внушили.

"Изгаврили са се с него, това е унижение. Не искам да е пример за децата този тип поведение, затова няма да се отказвам и искам най-строго наказание", категоричен е Киров. Според него тезата, че жертвата е участник, няма почва в този случай. Според момчето всички хора са добри и то не е оценило, че е използвано, и то по най-безцеремонен начин, смята адвокатът.

Димитър Киров вярва, че съдебната система може да работи честно, бързо и справедливо само под обществен контрол. "Тоталната независимост е другото име на корупцията. Упражняване на реален държавен контрол над съдебното изпълнение", смята той.

Колкото до Емили, Чеченеца и Куката, те изкарали Великден в ареста. Подробности за психичното състояние на Емили или Даниел Йорданов не се съобщават. Преди дни самата тя каза, че е опитала самоубийство.

Тримата са обвинени в хулиганство заради клип, в който момче със специални образователни потребности (СОП) е вързано като куче и изпълнява командите им. Видеото е заснето в един от пловдивските молове и доведе до ареста на тримата преди Великден. В съдебната зала адвокатите им многократно подчертаха, че не е имало принуда за заснемане на клипа. На това наблюдаващият прокурор отговори, че обвинението е за хулиганство, а не за оказване на натиск.

Адвокатът на тримата настоя, че постоянният арест е прекалено тежка мярка. Тя се постановява само в изключителни случаи. Очаква се след Великден трима да станат защитниците на Емили, Куката и Чеченеца.

С изключение на Емили двамата са били осъждани, макар и реабилитирани.

Караилиев (Чеченеца) има присъда за грабеж от 2017 г., а Чалъков (Куката) е осъждан седем пъти като непълнолетен. В крайна сметка съдът прецени, че срещу тримата има достатъчно доказателства. Разпитани са десет свидетели. Освен това имало опасност да се укрият или извършат друго престъпление. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Четете още

Психиатрична експертиза вади Емили от ареста

Психиатрична експертиза вади Емили от ареста

Ексцентричният артист Иво Димчев: Емили и компания да отидат "на топло". Ще им дойде добре

Ексцентричният артист Иво Димчев: Емили и компания да отидат "на топло". Ще им дойде добре

Реклама
Реклама
Реклама