Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14366345 www.bgdnes.bg

Над пет часа програма в чест на Гунди

"Левски" почита легендата

"Сините" със специални графика и колекция за 80-годишнината

"Левски" ще почете подобаващо 80-ата годишнина от рождението на легендата Георги Аспарухов-Гунди. 4 май на "Герена" ще бъде посветен на незабравимата деветка.

Програмата в чест на нападателя ще продължи повече от пет часа. Стартът й ще е в 15,00 ч. Реално ще приключи след края на мача на "Левски" със "Септември", който започва в 20,30.

Реклама

В клубната експозиция ще бъдат изложени автентични предмети, свързани с незабравимия нападател. Специално за случая от Музея на спорта ще предоставят последния екип на Аспарухов и документи, свързани с живота му. Пред Сектор "А" ще бъде обособен кът за деца, където малките левскари ще могат да се забавляват в специални шатри за рисуване и оцветяване на тема Гунди. За по-големите ще има атрактивни игри и предизвикателства, а на обособени стени всеки ще може да си направи снимка за спомен.

Забавленията за малки и големи ще бъдат съпътствани с музика и разнообразие от храни и напитки.

По случай 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов в "Левски" създадоха серия артикули. Те ще се продават в клубния магазин. "Сините" създадоха и специална графика. В нея по деликатен и леко загадъчен начин са представени най-значимите мигове в кариерата на Гунди. Всеки един от детайлите й бе представен ден по ден на официалните страници на клуба в социалните мрежи. "Сърцето" на графиката е гордият лик на Георги Аспарухов, положен върху венец с надписа "Herois Nao Morrem" (Героите не умират). Той е дървен и е изпратен заедно със съболезнователен адрес от легендата Еузебио след смъртта на Аспарухов на 30 юни 1971 година.

Мачът на "Левски" със "Септември" също ще мине под знака на честванията за Гунди. Феновете готвят специална хореография, посветена на легендата. Те предпочитат да не споделят детайли около нея. Футболистите отново ще излязат с фланелките с подписа на Аспарухов на гърдите си. Те играят с тях цяла пролет.

Сутринта пък ще бъде направена първа копка на мястото на паметника на легендата в парк "Гео Милев". Церемонията ще е от 10,30 ч. Инициативата и организацията по строежа на паметника е на асоциацията Levski Family и фен клуб "Редута". Очаква се откриването да бъде около 24 май.

Реклама

Книгата за Аспарухов - част от празненствата

Новото допълнено издание на книгата "Гунди - какъвто не го познавате" също ще бъде част от празненствата на "Герена". Феновете ще могат да я намерят в клубния магазин на "Левски". Освен това ще могат да се срещнат с двама от авторите й, за да си вземат автографи и да поговорят с тях.

Неизвестни факти, спомени, истории и снимки допълват книгата. Авторският екип е Кристиан Иванов, Елица Младенова, Добромир Добрев и Георги Иванов, a издателството "Труд".

В новата рубрика "Народът за Гунди" са събрани лични истории за незабравими срещи с легендата на българския футбол.

"Идеята за новото юбилейно издание дойде след разговор с рекордьора по мачове за "Левски" Стефан Аладжов. Аладжата ни разказа как привърженик на "сините" повече от половин век пази кичур с коса на Гунди. Какво по-голямо доказателство за магията, която поражда всичко свързано с големия голмайстор", казват авторите.

Четете още

Гунди с паметник до края на май

Гунди с паметник до края на май

Синът на Гунди разкри чий фен е Блатечки

Синът на Гунди разкри чий фен е Блатечки

По паметника на Гунди се работи денонощно, вижте кога е откриването (СНИМКИ)

По паметника на Гунди се работи денонощно, вижте кога е откриването (СНИМКИ)

Вдовицата на Гунди - Величка Маркова: Облаците над "Левски" ще се разсеят

Вдовицата на Гунди - Величка Маркова: Облаците над "Левски" ще се разсеят

Реклама
Реклама
Реклама