Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14392234 www.bgdnes.bg

Тримата мускетари търсят дом

Елена харчи 20% от бюджета си за грижи за животни 

Задушават животни в найлонови пликове и ги хвърлят в контейнери 

Тримата мускетари търсят дом!

В случая не става дума за героите на Александър Дюма, а за три котета, които получиха този прякор, защото са много задружни и борбени. За тях в момента се грижи млада жена от София, която ги е спасила от смърт, но за жалост не може да продължи да го прави.

"Котетата са родени преди около 2 месеца в стара порутена къща, на оживено място в столичния квартал "Редута". Съжителстват с две големи кучета, но са смели като мускетари и не се страхуват от тях. Майка им ражда всяка година, но бебетата й не оцеляват, защото биват премазвани от коли или изчезват безследно."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" Елена Петкова, която намерила животинките и се опитва да направи живота им по-хубав.

Жената разказа, че не може да прибере мускетарите в дома си, тъй като има агресивен котарак, но всеки ден им носи бебешка храна и след като намери дом на бебетата, ще заведе майката при ветеринар за кастрация.

"Котетата са много мили и игриви. Обичат да се гушкат, да си играят с кучета и са много социални. За последните 10 години съм кастрирала с лични средства над 40 котки, а на още толкова съм намерила дом. Водя ги на прегледи и ваксини. Работя в голяма корпорация като инженер и често ми се случва да отделям 20% от приходите ми за грижи за бездомничета. Водя ги на ветеринар, купувам храна и ги лекувам, когато има нужда", сподели Петкова, която отказва да бъде показвана на снимка, за да не стане жертва на агресия.

Елена с ужас разказа, че всяка година намира котенца, изхвърлени в торби за смет в кофата за боклук и осъдени на тежка и мъчителна смърт - задушаване в найлонов плик.

"Грижа се за бездомните животни сама, защото колкото и да съм търсила помощ от общината или неправителствени организации, винаги съм получавала отказ", заяви Петкова.

Всеки, който има желание да си осинови мускетар, може да се свърже с Елена на телефон 0878 400 790.

Четете още

Стефани от "Сървайвър" спи с черна котка

Стефани от "Сървайвър" спи с черна котка

Дебела котка оцелява 31 дни под руините в Турция

Дебела котка оцелява 31 дни под руините в Турция

Реклама
Реклама
Реклама