Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14479240 www.bgdnes.bg

Балон с кръв застрашава живота на ученичка, Александра с много рядка болест

Няма матка, но има функциониращ яйчник 

Седмокласничката Александра има спешно нужда от близо 100 000 лева, за да се оперира и да живее 

Балон с менструална кръв се пълни в тялото на ученичката Александра Николова. Ако седмокласничката не бъде спешно оперирана, животът й е сериозно застрашен.

Реклама

"Търся помощ за моята специална дъщеря. Специална е във всеки смисъл на думата. Историята й започна още преди раждането. В седми месец от бременността ми откриха аномалии, несъвместими с живота. Чухме най-ужасяващите думи, а именно, че тя няма да се роди жива. Но тя още там и тогава им показа, че грешат! Роди се! И нашият кошмар започна. След раждането си беше транспортирана в "Пирогов", където бяха направени първите операции. Последваха 7 месеца, които тя прекара в болници, операция след операция, за да може да си я приберем вкъщи най-накрая. Но за съжаление проблемите ни не приключиха с това. Всъщност те едва сега започваха", започва страховитата история Емилия Николова, която е майка на лъчезарното дете.

"Преди 2 седмици чрез ядрено-магнитен резонанс стана ясно, че дъщеря ми няма матка, но има функциониращ яйчник. Заради него има цикъл, който не напуска тялото й, а остава вътре. Вече има образуван балон, пълен с течност (менструална кръв), който трябва да бъде оперативно отстранен, както и зародишът на матка, който се намира не където трябва. Това състояние е спешно и животозастрашаващо, а за съжаление в България тази операция не може да бъде извършена. Всички лекари ни насочват към чужбина, но разходите за нас са непосилни. И тук идва моята молба, помогнете на детето ми да живее! Защото тя го заслужава! Защото не трябва животът на едно дете да зависи от пари! Моля ви! Знам, че заедно ще успеем", отправи горещ апел борбената майка, която е готова на всичко, за да спаси детето си.

За операцията са необходими близо 100 000 лева, като до тази вечер бяха събрани над 90 хиляди лева. Краят на кампанията е петък, така че трябва да се действа спешно.

Помощта може да се случи чрез дарителска сметка през фондация "Павел Андреев" - кампанията носи името "Да спасим живота на Алекс". Интернет адресът: pavelandreev.bg/campaign/da-spasim-zivota-na-aisi

Реклама
Реклама