Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14558510 www.bgdnes.bg

Жената на Къро в последното им интервю: Не сме част от криминалния пъзел

Южна Африка е една от дестинациите, в които има много българи, които бягат от правосъдието. Журналистът Арон Хаймън се занимава с българската диаспора. Според него българската организирана престъпност се намира на върха на пирамидата в подготовката и трафика на кокаин от Южна Америка до Австралия, който минава и през Южна Африка. Това обясни в „120 минути“ криминалния журналист Асен Иванов.

Арон Хаймън е разследващ журналист от изданието „TimeLIVE” в Кейптаун. От години разследва българската организирана престъпност в Южна Африка. Така достига и до Красимир Каменов – Къро и неговата съпруга.

Реклама

„Аз не знаех, че той е толкова високо в българската криминална йерархия. И за да бъда честен, това беше голяма изненада за мен. Не знаех, че той е издирван с червена бюлетина на Интерпол. През октомври миналата година се обадих на Красимир във връзка с разследването ми за българката организирана престъпност в Южна Африка. От моите проверки и от информацията от моите източници знаех, че е основна фигура в южноафриканската част на българската мафия. Така, че го питах за убийството на други българи – Анжело Димов и жена му Незабравка“, обясни Хаймън.

Анджело Димов е подсъдим в Южна Африка. Убит е заедно с жена си в средата на февруари 2018 година в дома им в Кейптаун. По същия начин, както Къро сега.

„Спомням си него и жена му, но беше преди много време. Аз мисля, че той беше свързан с наркотици и затова му се случи това. Друго не знам“, казва в интервю Красимир Каменов.

„Екзекуцията на Каменов изключително много прилича на убийството на Анджело. Стана още по-подозрително, че Каменов има някаква връзка, защото очаквах да каже друго за този човек. Обикновено, когато говорим за хора, близки до убити, те се опитват да ни помогнат, а в случая се натъкнах на някакъв вид код за мълчание, на омерта. Той ме попита, не знам защо, но ми каза, искаш ли да говориш с жена ми. И в следващия момент жена му беше на телефона и започна – „защо питаш нас за българската организирана престъпност“, коментира журналистът Хаймън.

Гергана продължава интервюто. 

„Само искам да ви кажа, че преди години, когато моят съпруг за пръв път пристигна в Южна Африка, той търсеше място, където може да идва, когато е зима в България и лято в Южна Африка. Знаете, че това е напълно обърнато. Така, че ние никога не сме имали никакъв бизнес в тази страна. Никога не сме правили пари. Никога не сме правили нищо друго освен да живеем спокоен живот. Ако се върнем на Анджело и неговата жена ние ходиме при един същ гинеколог, защото бяхме в близки квартали и така се запознахме с неговата жена. Познавахме се, защото имахме деца на еднаква възраст и практически родихме в разстояние на два месеца. Та това е начин, по който познаваме тези хора“, казва тя.

И споделя на какво се ядосва най-много. 

„Защото, ние сме в тази страна, за да имаме спокоен живот. Имаме три деца. Имаме много добри приятели, местни приятели и да бъдем замесени в нещо такова, това ме ядосва.  В същото време ние нямаме никакви отношения в тази страна. И сега някой се обажда и казва, че иска да нареди пъзела от престъпници и хора, свързани с кокаина. Разбира се, че ще бъда ядосана“, казва още жената на Каменов.

„Българин да бъде голям в дрогата. Те могат да бъдат само слуги на някой. Представи си, приятелю. Ти си престъпник в чужда страна на другия край на света и да станеш голям. Ти не можеш да бъдеш голям. Това е глупаво. За мен зад тях има южноафриканци. Те не са чак такива играчи“, допълва Красимир Каменов – Къро в разговора си с журналиста от Южна Африка.

Четете още

Къро убит като Бай Миле

Къро убит като Бай Миле

Подозират руснаци за разстрела на Къро

Подозират руснаци за разстрела на Къро

Децата на Къро се връщат в България

Децата на Къро се връщат в България

Бащата на УБИТАТА миска Гергана Кочанова: Не мога да спра да ПЛАЧА, 3 деца останаха сираци

Бащата на УБИТАТА миска Гергана Кочанова: Не мога да спра да ПЛАЧА, 3 деца останаха сираци

Реклама
Реклама
Реклама