Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14547487 www.bgdnes.bg

Подозират руснаци за разстрела на Къро

Заради почерка и професионализма на екзекуторите

Показания по дела, конфликти с бивши авери или забъркване с наркоразпространители са сред водещите версии за престъплението

Руски наемни килъри са участвали в ликвидирането на Красимир Каменов-Къро! Това подозират близки на застреляния бос и криминалисти, научи "България Днес". Разследващите се усъмняват в руските наемници заради почерка на престъплението. Маскираните като полицаи убийци влизат в имението в Констанция, Кейптаун, и започват да стрелят. Освен Къро убиват съпругата му Гергана, бавачката Слава Сергиева и бодигард. Жертвите са с огнестрелни рани в главите, разкриват очевидци. Това говори, че изпълнителите са професионалисти, а подозренията падат върху една от руските групировки.

Реклама

Приближените до Къро са наясно от месеци, че срещу него има поръчка. Причината е, че години наред той се измъква от вземане-даване с правосъдието. Сега за няколко месеца Каменов се сдоби с обвинения за убийството на ексченгето Любомир Иванов, извършено през март м.г. Погват и го за данъчни шашми и търговия с влияние. От прокуратурата пуснаха записи и предположиха как Къро и аверите му искали да дискредитират висши магистрати и полицаи, като заговорничат срещу тях с Щатите.

Именно с властите зад океана се смята, че се е свързал Каменов и че е щял да пропее срещу висши мъже в държавата. По всяка вероятност той е планирал да проговори като ключов свидетел по международно разследване, с което се е превърнал в опасен източник на информация.

Запознати с биографията на Къро още от наследяването на бизнеса на ВИС припомнят и конфликтите, в които той влиза през последните години. Единият от тях е с бившия му съдружник Размиг Чакърян-Ами, с когото взаимно се топят пред криминалистите и пускат сигнали за убийства и др.

В последните месеци охладняват отношенията на Къро и с авера му Таки, а в това е намесена и криптокралицата в неизвестност Ружа Игнатова и криптопирамидата й "Уанкойн". Според различни източници Къро е предоставил справки, подобни на полицейски доклади, в които се твърди, че Таки е поръчал убийството на Ружа. Докладите били именно в дома на килнатия експолицай.

Освен показания по дела, конфликти с бивши авери, историята с разследваната по цял свят Ружа се спрягат и други версии за покушението над Къро - интереси в легалния бизнес, отмъщение, конфликти покрай трафика на дрога и контрабандата.

"Има хипотези за убийството, които са свързани с България, само че и такива, които са свързани с Южна Африка и световните престъпни мрежи. Знае се доста малко по случая. В Южна Африка сътрудничат доста лимитирано", коментира пред БНТ експертът по сигурност Тихомир Безлов. Според него убийството на Къро може да бъде обяснено и с евентуално негово присъединяване към кокаинови канали в ЮАР, защото е имало съмнения, че е осведомител на южноафриканската полиция.

Реклама

За атентата срещу Къро проговаря пред местните медии още един експерт по престъпност - Вилем Елс. По повод това, че застреляният Красимир Каменов всъщност е издирван от Интерпол с червена бюлетина, той казва, че това, че в Южна Африка върховенството на закона е на заден план, приканва издирваните престъпници да потърсят убежище в страната.

Корупцията, неуспехът да се наложи върховенството на закона и отслабването на лидерството са сред причините транснационалните престъпници да търсят убежище в Южна Африка, смята специалистът.

"Имаме много закони, но изглежда, че вече нямаме капацитета да ги прилагаме. Корупцията също е причина международните престъпници да идват в Южна Африка, защото не се страхуват от екстрадиране или залавяне. Правоохранителните органи вече не са това, което трябва да бъдат. Престъпниците виждат тези вратички и идват в Южна Африка", смята Елс. По думите му нашенецът е можел да продължава да живее незабелязано, ако не е бил убит по такъв брутален начин.

Атентатът става в луксозното и спокойно предградие Констанция, което е на 15-ина км южно от Кейптаун. Къща с 4 спални в района струва около 1 млн. евро, показва проверка. Кварталът е зелен, подходящ за семейства и е известен с производството на вино.

Мис Вселена е застреляна жена на Къро

Застреляната юристка му попълвала всички документи, знаела всичките му тайни и пари

Мис Вселена България 2007 е жената, намерила смъртта си до мъжа си - покойния Красимир Каменов-Къро, в Кейптаун, научи "България Днес" от свои източници.

Според тях Гергана е била "умът" в семейството. Завършила право в СУ "Св. Кл. Охридски", Кочанова имала ум като бръснач, а близките им споделят, че покойният Красимир й доверявал всичките си сметки и документи, които попълвала. Била наясно и с всяка буква от закона.

Някогашната моделка Гергана Кочанова е кадър на агенция "Визаж" и през 2007 г. се окичва с короната, поставена на красивата й глава лично от Жени Калканджиева. Славата й носи мимолетни връзки с множество знакови имена от бизнеса, хайлайфа и спорта, била е гадже и на футболиста Иван Бандаловски, на когото тя според градските клюки е слагала рога с боса на групировката СИК Николай Маринов - Малкия Маргин. Самата убита хубавица отрича двамата да имат нещо общо. "Само приятели сме", коментира приживе Гергана факта, че на няколко пъти ги засичат в ресторанти с Маргина.

Първата си любов Гери среща на 16 години в лицето на друг футболист - Николай Дойчев от ЦСКА.

Красавицата изгрява и в гореща фотосесия за еротичното списание "Максим" и цяла България вижда секси пазвата й. През 2007 г. заминава на снимки в САЩ, откъдето се връща година по-късно с пеленаче на ръце, наречено Красимир.

Бебето е родено на 11 август в болница в Чикаго. Раждането е преминало нормално и малкият юнак се е появил на бял свят с идеалните мерки - 3,480 кг и 51 см. Докато Гери е била в САЩ, в грижите за детето й помагали приятелят й и нейният баща, който бил много радостен, че е станал дядо.

"Щастлива съм, че имам Краси - казва Гергана пред пресата. "Бебето е здраво и хубаво. В момента и двамата трябва да свикваме с живота си тук и да се опознаем. Малко странно се чувствам като майка, но всяка раждала жена казва, че в началото е така, и не се притеснявам да си го призная."

Още тогава започват догадки дали бащата не е митичният Красимир Каменов-Къро. Той по онова време е женен за първата си съпруга Светлана, която обаче хваща на калъп с доверения си бодигард Размиг Чакърян-Ами.

Отношенията на Къро и Гери са официализирани едва през 2015 г., когато двамата емигрират за ЮАР заради проблемите на гангстера с родното правосъдие. Именно в този момент Гери ражда дете на Каменов и сменя фамилията си на "Каменов".

В Южна Африка според слуховете Красимир Каменов заживява с моделката в огромно имение насред саваната. Двамата имат още едно дете, като не е ясно дали то не е от първия брак на Красимир.

"Не помня да познавам момиче с име Гергана Кочанова. Толкова много миски минават през ръцете ми, когато им поставям короната, че не мога да се ангажирам с бъдещата съдба на всяка от тях", бе лаконичният коментар по случая на Жени Калканджиева, шефката на модна агенция "Визаж".

Човекът, който държи правата за конкурса "Мис Вселена", Страхил Гановски, също не си спомни нищо за носителка на короната "Мис Вселена" с име Гергана Кочанова. "Не мога да кажа нищо определено, не съм запомнил девойката с нищо различно от другите", бе коментарът му.

Четете още

Силиконовата миска Гергана Кочанова май е РАЗСТРЕЛЯНАТА ЖЕНА на Къро

Силиконовата миска Гергана Кочанова май е РАЗСТРЕЛЯНАТА ЖЕНА на Къро

Нищят КОЙ затвори устата на Къро

Нищят КОЙ затвори устата на Къро

Кой е убитият Къро - един от последните митични босове

Кой е убитият Къро - един от последните митични босове

ИЗВЪНРЕДНО! Убиха Къро и жена му в Южна Африка, жертвите на атентата са общо 4

ИЗВЪНРЕДНО! Убиха Къро и жена му в Южна Африка, жертвите на атентата са общо 4

Реклама
Реклама
Реклама