Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14574459 www.bgdnes.bg

Няма да погребват Къро!

Бащата на убитата в Кейптаун Мис Вселена проговори

Убитите най-вероятно ще бъдат кремирани, Красимир никога не се е занимавал с наркотици, категоричен е Петър Кочанов

"Само едно-единствено нещо мога да кажа, в което съм абсолютно сигурен. Красимир никога, ама никога през живота си не се е занимавал с бизнес с наркотици! Това да се запомни, всичко, което се пише и казва, са пълни лъжи!" Това каза ексклузивно пред "България Днес" Петър Кочанов - баща на съпругата на Къро - Гергана, която бе убита заедно с ексвисаджията в Кейптаун.

Реклама

Почерненият баща уточни също, че няма да бъде викан на разпит у нас, какъвто слух витаеше из медиите.

"Никой не ме е викал на разпит, защото знаят, че нищо не знам", категоричен е Кочанов.

На въпроса къде ще бъдат погребани дъщеря му Гергана и зет му Къро, Петър Кочанов казва, че погребение няма да има!

"Къде и как ще бъдат погребани не е важно, след като вече ги няма! Няма да има погребение!", споделя тъстът на Къро. От думите му става ясно, че най-вероятно Красимир и Гергана ще бъдат кремирани.

Дечицата им, които останаха сираци, се смята, че ще се завърнат в България, но Кочанов бе уклончив относно това, кой ще поеме грижите над малчуганите.

"Има кой да се погрижи за децата", само това каза почерненият баща и допълни, че "мъката му е огромна и ще е до края на живота му".

Красимир Каменов-Къро, жена му Гергана, охранителят им Деан Генов и детегледачката им бяха застреляни в дома им в четвъртък в тузарския квартал "Константия" в Кейптаун, РЮА.

Реклама

Четирите окървавени тела бяха намерени с вързани зад гърба ръце, стегнати със свински опашки. По неофициална информация поръчковите килири нахлуват в скъпарския имот на Къро облечени в униформите на ДЕА - американското полицейско звено за борба с наркотиците. Именно този факт обяснява защо Каменов и близките му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, поръчковите убийци ги ликвидират от упор.

Интересното е, че въпреки събарянето на входната врата съседи на Каменов разказват, че не са чули нищо. Смята се, че убийствата са били извършени с оръжие със заглушител. От полицията в Кейптаун не разкриват подробности за престъплението. Знае се само, че за него няма задържани.

"България Днес" се свърза с полицията в Кейптаун, но тамошните ченгета отказаха да дадат каквато и да е била информация заради текущото разследване. Единственото, което става ясно, е, че към момента няма арестувани. Вчера стана и ясно, че представител на родната полиция заминава за Кейптаун да нищи убийството на ексвисаджията Красимир Каменов-Къро.

Властите в РЮА дадоха зелена светлина на българското МВР да изпрати представител на ведомството. От РЮА са категорични, че родният полицай ще бъде допуснат до разследването.

Служителят, който отлита за РЮА, е от Главна дирекция "Национална полиция" и предстои да бъде запознат с работата по разследването на убийството на Къро.

 Деан Генов е застреляният бодигард

Деан Генов е убитият бодигард на Къро, който заедно с него беше застрелян в четвъртък сутринта в Кейптаун. Информацията е потвърдена на близките от консула Деница Велчева, предаде Зов нюз.

Тесен кръг от хора в град Оряхово знаели, че Деан охранява Каменов. Деан Генов е бил част от управителния съвет на боксов клуб, чийто адрес съвпада с адреса на една от основните фирми на Красимир Каменов-Къро СЛАТИНА-КЪРА. Председател на боксовия клуб е Валентин Давидов, който е сред най-приближените хора на Къро у нас и шеф на охраната му.

Разбра се също, че личната охрана на Къро се е сменяла през месец. За целта мъжете, които трябвало да пазят Красимир Каменов, пътували до РЮА, а след като им свършела едномесечната "смяна", се връщали у нас. Охранителите са набирани основно от боксовия клуб, който се ръководи от Давидов.

 Спецакция срещу Пепи Еврото

Спецакцията, която се развихри вчера сутринта в столичния квартал Драгалевци, е насочена главно срещу Пепи Еврото.

По неофициална информация на БНТ органите на реда днес рано сутринта атакуват помещение в съседство от ресторанта не екссътрудника на Къро Размиг Чакърян-Ами. Набелязаното място, в което спецчастите нахлуват, е именно в офиса на Петьо Петров - Пепи Еврото. Акцията не дава резултат, но е свързана с ликвидирането на Къро в Кейптаун.

В Софийска районна прокуратура започна разследване, че Пепи Еврото е изградил мрежа от висши кадровици и магистрати, които е притискал да извършват специфични услуги, включително и да атакуват обвинител №1 Иван Гешев. Тепърва ще се изяснява дали Еврото не стои в основата на активирането на заместник главния прокурор и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов срещу Гешев. Очевидно Еврото е знаел за предстоящата акция и се измъкна под носа на ченгетата.

Четете още

Къро сменял охраната през месец, всички били боксьори

Къро сменял охраната през месец, всички били боксьори

Къро оцеля във войната между ВИС и СИК, но сега не му се размина

Къро оцеля във войната между ВИС и СИК, но сега не му се размина

Вижте къщата, където е убит Къро!

Вижте къщата, където е убит Къро!

Къро убит като Бай Миле

Къро убит като Бай Миле

Реклама
Реклама
Реклама