Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14582861 www.bgdnes.bg

Стотици ще се качат на сцена в столичния "Младост"

Стотици различни изпълнители ще се качат на сцената в столичния район "Младост". Това ще стане по време на тазгодишния "Младост Фест '23", който започва на 1 юни и ще продължи четири дни в парка в "Младост 3".

Денят на детето се очертава да бъде много весел и цветен с Фестивал на изкуството и игрите, хепънинг с демонстрация на интересната техника за рисуване - енкаустика и ателиета за фигурки от филц. Това ще продължи до следобедните часове, когато малчугани ще изнесат специална програма. Привечер е времето за музикална програма и викторина с награди. Ще бъде поставен кукленият спектакъл "Хитранка Лисанка". За хлапетата организаторите са подготвили най-различни награди.

Реклама

В петък, 2 юни, ще се проведе футболен турнир, а за вечерта е предвидена програма с много етно- и електронна музика. На сцената ще се качат младата и красива певица DIA и диджеят от Метрополис Ясен Петров.

Турнир по стрийт баскет и демонстрации по стрелба с лък ще се проведат в съботния ден. От 11 часа започва празник за кучетата, като за домашните любимци и техните стопани се подготвя истински празник. Вечерта от сцената ще звучи поп и латино музика. Калин Вельов и кубинката Ире Васкес ще са гвоздеят на програмата. С падането на мрака започва късометражно лятно кино на открито.

Последният ден от феста - 4 юни, отново тръгва със спорт - турнир по петанк и демонстрации на бойни изкуства. От 11 часа е началото на кукления театър "Хензел и Гретел".
Четиридневният фест ще завърши с изпълнения на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и с вечерен концерт на Нина Николина с много народна музика, посветен на българските традиции.

Входът за фестивала е свободен, а организаторите от район "Младост" и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обещават купон буквално от сутрин до здрач.
"Младост Фест '23" е част от Културния календар на Столична община, а вестник "България Днес" е официален медиен партньор на събитието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама