Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14583885 www.bgdnes.bg

Пясъчни герои от комикси край морето

  • 300 деца са избрали темата на скулптурите 
  • От валежите зависи кога ще започне фестивалът 

Пясъчни герои от комикси и любими детски филмчета ще радват малчуганите на тазгодишния Фестивал на пясъчните фигури в Бургас.

Реклама

"Съобразихме се с желанията на посетителите миналата година, направихме допитване сред 300 деца на възраст от 6-10 години и те избраха тематиката на фестивала", сподели Димитър Маджаров, директор на общинско предприятие "Летен театър фестивали и концерти" към община Бургас.

Изящното събитие край морето се провежда от 16 г. и за три месеца през лятото радва жителите и гостите на Бургас. Скулптурите, които са досущ като живи, всяка година привличат хиляди туристи в крайморския град. Миналата година пред погледите на гостите купчина пясък се превърна в активен праисторически вулкан, бълващ лава. Тази фигура ще допълни атмосферата и се вписа идеално в темата на пясъчния град - "Джурасик парк". Освен нея имаше още 12 триизмерни изображения на праисторически животни, като най-много са динозаврите, сред които и могъщият Тиранозавър Рекс, мамут, гигантска костенурка и други интересни животни.

"В новото издание на фестивала ще представим 13 фигури от пясък на 14 автори, сред които двама от Украйна и Турция. Все още не сме озаглавили фестивала, както и няма конкретна дата. Всичко зависи от това дали метеорологичните условия ще са благоприятни за нас. Със сигурност ще изберем дата в началото на юли", каза още пред вестника Маджаров.

Четете още

Герои от пясък в Бургас

Герои от пясък в Бургас

Приказки от пясък в Бургас
Приказки от пясък в Бургас

Приказки от пясък в Бургас

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама