Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14611388 www.bgdnes.bg

Синята легенда Васко Кръпката: Готов съм пак за протест, ако се наложи!

Новото правителство ще е по-добро, трябва да се отнеме властта от този проруски човек Радев

"Никого не познавам от това правителство, което ни представят днес, но съм сигурен, че то ще е много по-добро от служебното на президента Румен Радев. Защото най-важна е посоката, в която България да се движи - към Европа, а не към Евразия." Това коментира синята легенда Васил Георгиев - Васко Кръпката по повод на излъченото от ПП-ДБ и ГЕРБ правителство, което днес се представя пред президента. Той заяви още, че е готов пак да излезе на протест, ако се наложи, но дано не се.

Реклама

"Много се говори, че било сватбата между ГЕРБ и сините, да, съгласен съм, но аз това го предвиждах преди повече от две години, защото пътувам из страната и виждам, че хората искаха някакво обединение на синьото, на демократичното. Нямаше как да стане по друг начин освен чрез ГЕРБ в този случай, защото и те имат много симпатизанти. Добро или лошо, по-добро ще е бъдещето с това правителство от служебното", казва Кръпката.

Музикантът смята, че все пак си е свършил "работата за обществото", след като България преди години е влязла в НАТО и ЕС. "Щом това се случи, спрях да ходя на митинги, защото ние рокаджиите, хората със свободни души, постигнахме своето - България се присъедини към "белия" свят. И сега да ви кажа, много ми се иска да продължим към цивилизования избор да се движим, а не да се връщаме назад, което вече ще е пагубно за децата и внуците ни. Не бива". Според блус легендата, в момента има "раздвижване" и в съдебната система. "За първи път от много време насам виждам, че има доста уплашени престъпници и това ме радва", с усмивка споделя музикантът. Той нарича "каша" разплитането на ситуацията в съдебната реформа, но е оптимистично настроен, че няма връщане назад. "Ще започне промяната, да, бавна, но някаква. Най-важно за мен е посоката да е вярната", казва Васко.

Според него, ако е вярно, че "свободата е на върха на бойното копие", то неговата китара "Фендър" е калашникът му. "Готов съм пак да скоча на протест, ако се наложи. Дай боже, да не се. Всички говорят, че сме в тежка финансова криза. Сигурно са прави, но аз винаги съм в такава криза, все се вдигат цените. Преживял съм Тодор Живков, Луканов, Жан Виденов и други, да не споменавам имена, че ми се повръща. Така че вярвам в себе си и знам, че българите ще преживеем всичко. Важно е обаче комунизмът да си отиде", смее се Кръпката. И покани хората на 1 юли – Джулай морнинг, на фестивал в Тутракан. "Елате на красивата поляна на Дунава, където се вижда как залязва слънцето и как изгрява по един феноменален начин", споделя Васко Кръпката.

 

Четете още

Рок легендата Васко Кръпката: Всеки месец имам Великден

Рок легендата Васко Кръпката: Всеки месец имам Великден

Васко Кръпката гледа изложба на говорещия с дървОТО

Васко Кръпката гледа изложба на говорещия с дървОТО

Култовият музикант Васко Кръпката, който свири в Украйна: Сърцето ми спря в Буча

Култовият музикант Васко Кръпката, който свири в Украйна: Сърцето ми спря в Буча

Васко Кръпката: Станах друг човек в Украйна

Васко Кръпката: Станах друг човек в Украйна

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама