Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13944234 www.bgdnes.bg

Васко Кръпката: Станах друг човек в Украйна

Дойдох си друг човек от Украйна! Това каза музикантът Васко Кръпката, който направи импровизиран концерт в столицата Киев.

"Концертът беше много трогателен и скромен, защото те са във военна положение - разказа Васко пред "Евронюз България". -  Основното не беше концертът, а да предам послание на част от българите, които подкрепят Украйна – от рокаджиите и музикантите, които са доста далеч от държавата.

Реклама

Дойдох си друг човек, защото ходих в Буча и Бородянка, две села преди Киев, до които е стигнала руската войска. 33 дни руските войски са стояли там и видях такива потресаващи картини, че направо съм друг човек. Много лично приемам тази война, защото искам България да е свободна.

Виждам, че украинците плащат много висока цена за това. Изпълнен съм с вяра, защото виждам, че Украйна е много организирана и сплотена.

В Киев няма и помен от война, всичко е изчистено и подредено. Казаха ми, че войната ги е обединила, преди това са били разделени. Затова се радвам, че тук сме разделени – значи сме свободни. Да не дава Господ Путин да ни обединява.

Украинците са готови на всичко, за да си извоюват свободата."

Реклама

Четете още

Кръпката не се плаши от руски ракети в Киев

Кръпката не се плаши от руски ракети в Киев

Васко Кръпката пред "България Днес":  Срам ме е, че гоним украинци

Васко Кръпката пред "България Днес": Срам ме е, че гоним украинци

Реклама
Реклама
Реклама