Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14637706 www.bgdnes.bg

Слухове съживиха Брат Галев

  • Дупничани смятат, че смъртта на Геле е инсценирана
  • Мистерия обгръща погребението и опелото на Ангел Христов

Слухове съживиха Ангел Христов-Геле от Братя Галеви. Дупничани смятат, че смъртта на Брат Галев е инсценировка и Геле е жив и здрав! Това научи "България Днес" от свои източници в града.

Реклама

Доста хора от Дупница се съмняват, че трупът е на бившия висаджия, и това се разпространява из целия град. Обсъждат се и противоречивите информации около издаването на смъртния му акт, както и отричането от страна на лекарите от местните болници, че те са издали медицинския акт за смъртта му. Според местните не е трудно да се инсценира убийство.

Друго, което се обсъжда из дупнишката околия, са неяснотите около погребението на Ангел Христов, което уж трябва да бъде в църквата "Свети Георги Победоносец", която се намира в центъра на града. Трупът, дали е на Геле или не, се говори, че ще бъде погребан на специално място в алеята на църковните настоятели, дарители и спомоществователи до храма "Свети Георги Победоносец". Кога обаче ще се случи това, никой не знаеше и всички, с които разговаряхме, вдигаха рамене.

Любопитни и близки до Галеви дупничани обикаляха вчера гробищата и очакваха да отдадат последна почит на Геле, но по неофициална информация вече изкопаният му гроб все още е празен. Може би защото няма да бъде погребан там, а както са слуховете, в специалното място за църковни дарители.

Обсъждаше се също, че погребението може да се случи тайно, по тъмна доба, за да се избегнат навалици и медийно присъствие. Както смъртта на Геле, така и погребението му е обгърнато в пълна мистерия с много въпросителни.

"Нямам идея дали аз ще водя опелото на Ангел Христов. Не знам близките да са поискали именно аз да го водя. По принцип се въртим и може и да не съм аз. Нищо, ама нищо не знам. Дори не знам кога ще е погребението на Геле". Това сподели пред "България Днес" отец Георги Паликарски, който сам призна, че е добър приятел и много благодарен за даренията, които са направили за църквата Братя Галеви.

Реклама

При разговор с кметство, с гробищата и с местната църква в Дупница "Свети Георги Победоносец" се оказа, че никой няма представа кога ще бъде опелото на Геле. Местните смятат, че всичко е толкова мистериозно, защото няма да е Геле в ковчега!

"Нямаме записан час за погребението на Ангел Христов", казаха от гробищата.

"Нищо не знаем за погребение или опело на Ангел Христов", казват от кметството.

Някои от местните смятат, че погребението ще бъде извършено през нощта, други, че ще е днес, а трети въобще не мислят, че ще е скоро.

Погребението може да стане и в родния му град Сандански, за да мине траурната процедура в тесен семеен кръг и да не се вдига много шум около изпращането му в последния му земен път.

Само едно е ясно и то е, че документите за освобождаването на тялото на Брат Галев от Съдебна медицина в София са връчени на вдовицата му още във вторник на обяд. Това каза за "България Днес" заместник окръжният прокурор на Кюстендил Марияна Сиракова.

"Документите за освобождаването на трупа на Ангел Христов са готови от вторник, дали трупът е взет, не мога да кажа. В момента се очакват окончателните заключения от експертизите за смъртта на Христов", заяви Сиракова.

Докато слухове и мистерия витаят и обгръщат смъртта и погребението на Геле, стана ясно, че в полицията е разпитан гастроентерологът в болницата, който е установил смъртта на Христов. "Той само е констатирал смъртта, нищо друго не е направил. В село Ресилово е констатирана смъртта. Там си е. Значи вие търсите нещо, което е толкова ясно. Починал си е в Ресилово, направено му е "мъртвопроверителство", защото затова е издаден смъртният акт, това го знам от първо лице. Даже знам кои са били четиримата там", каза пред bTV служител на болницата.

Все още не е известно как и кога Ангел Христов се е върнал в България, където е констатирана смъртта му. Според неофициална информация се работи по версията той да е влязъл у нас с документи от държава от Западните Балкани. Преди това Христов е напуснал Южна Африка с паспорт на друга държава на Южния континент, известна туристическа дестинация. С няколко прекачвания преминава през Тунис и Мароко като част от туристическа група с чартърен полет.

Източници на "България Днес" споделят, че се проверява и връзка на Геле и Къро и дали Таки не е изпратил Брат Галев да завоюва бизнесите на вече покойния висаджия Красимир Каменов.

 Присъди

Братя Галеви нямат роднинска връзка. Кримидуото избяга от страната през 2012 г., малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. азатвор за рекет и изнудване. Христов и Пламен Галев се издирваха от Интерпол с червена бюлетина.

Четете още

Ясно е кога погребват брат Галев

Ясно е кога погребват брат Галев

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Реклама
Реклама
Реклама